Grad Prijedor otkazao je danas postupak javne nabavke za izgradnju trafostanice u naselju Raškovac i izdao nalog da se izvrši izmjena projektne dokumentacije.
“Projektom je bio predviđen montažno-betonski tipski objekat transformatorske stanice koji nije moguće realizovati na ovoj lokaciji jer je područje izloženo plavljenju od visokih voda u tokom poplava, te je potrebno uraditi stubnu trafostanicu”, navedeno je u obrazloženju.

Grešku u tenderskoj, odnosno projektnoj dokumentaciji, utvrdila je nadležna služba Gradske uprave i zatražila angažovanje projektantske kuće radi izmjene urbanističko-tehničkih uslova i glavnog projekta za izgradnju transformatorske stanice.

Prethodno je za ovaj posao bio izabran izvođač radova “Prijedorputevi”, a na taj izbor žalio se drugi ponuđač “Neksen” iz Banjaluke, čiju žalbu je grad Prijedor djelimično usvojio i predmet proslijedio banjalučkoj filijali Kancelarije za razmatranje žalbi BiH.

Preduzeće “Prijedorputevi” ponudilo je cijenu od 84.558,36 KM bez PDV-a, odnosno 98.933,28 KM sa PDV-om, a druga dva učesnika u tenderu – konzorcijumi prijedorskih firmi “Unijat-M” i “Elmating” i banjalučkih preduzeća “Neksen” i “Telemaks” bili su eliminisani jer su ponudili više cijene.

U prijedorskom naselju Raškovac grade se dvije nove zgrade sa 32, odnosno 20 stanova za stambeno zbrinjavanje lica iz objekata kolektivnog stanovanja i alternativnog smještaja, a u okviru CEB 2 projekta i Programa regionalnog stambenog zbrinjavanja BiH.

Obaveza Gradske uprave Prijedor u ovim projektima jeste da obezbijedi zemljište na kojem se objekti grade i da učestvuje u izgradnji infrastrukture za potrebe tih objekata.

Izvor: Agencije