БАЊАЛУКА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Сједница Извршног комитета СНСД-а којој присуствују предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници странке Жељка Цвијановић, Радован Вишковић и Никола Шпирић, генерални секретар Лука Петровић, те чланови Извршног комитета СНСД-а.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je koalicija SNSD-a i DNS-a stabilna i da u tom pogledu nema izazova koji mogu dovesti do raspada koalicije ili izlaska bilo kog člana iz njenog sastava.

“Saradnja SNSD-a i DNS-a privedena je u okviru koalicionog sporazuma kojeg su potpisali kada su stvarali koaliciju i ne treba sumnjati u dalji koalicioni kapacitet ove dvije partije”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Dodik je rekao da su se delegacije SNSD-a i DNS-a na jučerašnjem sastanku isključivo bavile Prijedorom i da ono što je rečeno na tom sastanku i ostaje.

“Očigledno je da su opštinske organizacije SNSD-a i DNS-a u Prijedoru iscrpile mogućnost da koordiniraju i da naprave zajedničku saradnju i da je neophodno da odu na izbore i svaka od njih provjeri na terenu među građanima i biračima svoju snagu”, istakao je Dodik.

On je dodao da je dogovoreno da nakon toga delegacije SNSD-a i DNS-a sjednu i pokušaju napraviti neki novi ambijent.

Dodik je rekao da mu nije poznato ko je zvanični kandidat DNS-a za ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i da nije dobio taj prijedlog.

“Vjerujem, kada prijedlog dođe, da ćemo biti u prilici da to sagledamo zajedno sa DNS-om i nema razloga da SNSD ne podrži dobar prijedlog”, naglasio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da će DNS predložiti kandidata za ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i da to nije sporno.

“SNSD će prihvatiti njihov prijedlog koji podrazumijeva da nema nekih zakonskih i drugih problema u pogledu imenovanja”, zaključio je Dodik.

Demokratski narodni savez predložio je Senku Jujić iz Kozarske Dubice za ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, izjavio je danas Srni generalni sekretar DNS-a Darko Banjac.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smijenio je 4. juna Lejlu Rešić /DNS/ sa mjesta ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Izvor: SRNA/ATV