Poručio je da se Crkva ne inati, “niti uslovljava, niti uzvraća “istom mjerom”

Sa žaljenjem konstatujemo da – poslije dva mjeseca od naše inicijative – nijesmo udostojeni nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nijesmo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umiju i što im odgovara je – monolog, poručio je u izjavi za Borbu Gojko Perović, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju i dodaje:

“Upravo smo na to ukazali predstavnicima najstarijih evropskih demokratija sa kojima smo se, kao Crkva, susreli ovih dana.”

Poručio je da se Crkva ne inati, “niti uslovljava, niti uzvraća “istom mjerom”.

„Nego u duhu elementarnog sekularizma smatramo da bi svaka priča o pregovorima, od sada pa do kraja predstojećih a raspisanih i najavljenih izbora – bila neumjesna”. Pregovori u narednim danima, a nakon ovako ignorantskog stava Vlade u prethodnom periodu, bili bi ponižavanje i zloupotreba ove važne teme u nečije stranačke svrhe, kazao je o. Perović.

Nezadovoljni ovakvim odnosom Vlade, dodaje on, u vrlo dogledno vrijeme nastavljaju svoj građanski protest i molitveni sabor, ne kršeći zdravstvene mjere.

„To ćemo činiti izvan svakog dometa političke zloupotrebe bilo koje stranke, kao sto smo činili i do sad”, poručio je o. Perović.

(Borba)