Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i generalni menadžer Proni centra za omladinski razvoj Jasmin Jašarević u Prijedoru su danas potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji i najavili za idući mjesec otvaranje PRONI omladinskog kluba.
“Ovo podrazumijeva saradnju našeg Omladinskog savjeta i mladih Prijedora sa Proni centrom u domenu omladinskih politika i dogradnje omladinskih politika”, rekao je Đaković novinarima nakon potpisivanja Memoranduma.

On je naveo da je Gradska uprava dodijelila prostor za otvaranje omladinskog kluba.

“NJihova interakcija će biti osmišljavanje daljih projekata i pomoć u pisanju tih projekata za obzbjeđivanje donatoskih sredstava za kvalitetan život mladih Prijedora”, dodao je Đaković.

Jasmin Jašarević podsjetio je da je Proni centar osnovan 1998. godine u Brčkom i da se 22 godine bavi pitanjima mladih, a da je jedna od ključnih aktivnosti eukacija omladinskih radnika kroz Proni akademiju omladinskog rada koju trenutno pohađaju i mladi iz Prijedora, a koja podržava mlade ljude koji stvarno žele promjene u svojoj zajednici.

“Na to smo nadovezali ideju omladinskih klubova gdje ti omladinski radnici mogu sprovesti svoje aktivnosti. Ja se nadam od septembra da ćemo ga uspostaviti i u Prijedoru”, istakao je Jašarević.

On je naveo da će u opremanje kluba biti uloženo od osam do 10 hiljada maraka i da je podršku za to dao i projekat IOM-a BHRI koji finansira USAID.

“Mladi u Prijedoru imaće tako iste mogućnosti kao i mladi u Brčkom, Sarajevu, Bijeljini, Mostaru i Banjaluci, gdje već postoje Proni klubovi”, dodao je Jašarević.

Polaznik Proni akademije za omladinski rad Srđan Šobot iz Prijedor ocijenio je da je ovo još jedna stepenica omladine grada Prijedora ka napretku i boljem položaju mladih.

“Cilj nam je da kolega Marko Bašić i ja, koji smo prošli ovu obuku, prenesemo na mlade stečena znanja i pomognemo im u realizaciji novih projekata”, naglasio je Šobot.

Izvor: Agencije

Foto:prijedorgrad