Na posljednjoj 37. sjednici Skupštine Grada Prijedor, održanoj 12.08.2020. godine, skupštinska većina (DNS, SDS,SDA,SDP i nezavisni odbornici) u Skupštini Grada Prijedor usvojila je prijedlog Odluke o podnošenju tužbe protiv rješenja Odbora za žalbe Grada Prijedor.

Odbor za žalbe je, po žalbi razriješenih načelnika, Monje Kasalović (SNSD) i Rade Rosića (SNSD) utvrdio da nije ispunjen nijedan od zakonom propisanih uslova na osnovu kojeg bi Skupština Grada Prijedor mogla razriješiti načelnika odjeljenja, te poništio rješenja Skupštine Grada Prijedor o razrješenju ova dva načelnika.

Skupštinska većina nezadovoljna odlukom organa kojeg je imenovala sama Skupština Grada Prijedor, a koji je utvrdio da su smjene načelnika bile nezakonite, izglasala je da Skupština Grada Prijedor tuži organ koji je sama imenovala, pred nadležnim sudom, i obavezala  v.d. sekretara Skupštine Grada Prijedor Milovana Polovinu (DNS) da izradi tekst tužbe a predsjednika Skupštine Grada Prijedor Ajdina Mešića(SDA) ovlastila da potpiše tužbu i istu uputi nadležnom sudu na daljnji postupak.

prijedor24h