Obavještavamo stanovnike grada Prijedora da je plasirana još jedna manipulacija odlazećeg Gradonačelnika, koja je prezentovana 10.11.2020. godine na određenim sredstvima  informisanja, a u vezi sa uspostavom usluge „Personalna asistencija“.

Istine radi, želimo da upoznamo javnost  da je  na inicijativu i na osnovu amandmana  PDP-a Skupština grada Prijedora uvela novu budžetsku stavku pod nazivom“Personalna asistencija“ (a što je vidljivo i iz zapisnika na usvojeni budžet Grada Prijedora za 2020 godinu). Za ovu stavku planirana su novčana sredstva u iznosu od 20.000,00 KM. Personalna asistencija je prošireno pravo socijalne zaštite i prvi put se uvodi u Prijedoru zahvaljujući gore navedenoj inicijativi i amandmanu PDP-a, a u saradnji sa Udruženjem paraplegičara.

Ovom prilikom želimo da podsjetimo stanovnike grada Prijedora da se Partija Demokratskog Progresa Gradski odbor Prijedor dugi niz godina zalagala za uvođenje Fonda za natalitet kao budžetsku stavku iz koje će se finansirati jednokratna novčana pomoć za svaku novorođenu bebu. Fond za natalitet grada Prijedora je prvi put uvršten u budžet za  2019. godinu usvajanjem inicijative i amandmana  PDP-a.Sredstva koja su isplaćivana u 2019 godini su  200,00 KM po novorođenčetu, a takođe amandmanom PDP-a ova sredstva su u 2020 godini su povećana sa 200,00 KM na 400,00 KM. Odlazeći Gradonačelnik grada Prijedora je ovu odluku nazvao politikanskom i jeftinim trikom dnevne politike.

Mnogi primjeri navode na činjenicu da se odlazeći Gradonačelnik grada Prijedora „kiti tuđim perjem“ , jer je u svom četvorogodišnjem mandatu ostvario katastrofalne rezultate za lokalnu zajednicu.U prilogu ovome govori i činjenica da nije dobio povjerenje svoje stranke za ponovnu kandidturu za gradonačelnika, već nosi odborničku listu, odnosno što bi narod rekao:„Pao sa konja na magarca.“

Informativna služba GrO PDP Prijedor