Dalibor Pavlović (SNSD) preuzeo je danas dužnost gradonačelnika Prijedora od Milenka Đakovića(DNS).

Pavlović se zahvalio bivšem gradonačelniku Đakoviću za kojeg je naveo da je bio maksimalno korektan tokom primopredaje dužnosti.

– Kao što sam i u izbornoj kampanji govorio trudićemo se da Prijedor ne bude grad početih, a nezavršenih projekata. Trudićemo se da radimo sve transparento i korektno, da dovedemo Prijedor na mjesto koje zaslužuje. Imamo podršku Vlade RS i Savjeta ministara BiH – rekao je Pavlović.

On tvrdi da će biti gradonačenik svih građana.

– Neće biti podijela i svi koji žele bolje su dobrodošli u moj kabinet – izjavio je on.

Pavlović se zahvalio građanima na glasovima i poručio da će već sutra, svog prvog radnog dana anslizirati stanje u Gradskoj upravi.

– Analiziraćemo stanje u gradskim Odjeljenjima, moramo da vidimo u kakvom je stanju budžet – kaže on.

Pavlović je dodao da će u srijedu biti konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora na kojoj će biti izabrani predsjednik, zamjenik, sektetar Skupštine te vršioci dužnosti načelnika gradskih Odjeljenja.

– Imaćemo danas sastanak sa šefovima odborničkih klubova da dogovoriti šta će sve biti na sjednici, mora se formirati Komisija za izbor i imenovanja i moramo vidjeti šta ćemo sa privremenim finansiranjem – zaključio je on.

Milenko Đaković je poželio sreću i uspjeh Pavloviću u rješavanju problema.

– Gdje smo stigli mi neka nastavi, prošle četiri godine su bile burne, 2019. bile poplave, 2020. burna zbog epidemije, a u prošle 2 godine imali smo i promjenu skupštinske većine – poručio je Đaković.

On je naveo da nakon ove primopredaje želi prvo da se odmori.

– Moji planovi su da prije svega odmorim svoju dušu, a dalje planove ovog trenutka nemam – kaže Đaković.

Na pitanje da li uzima osvojeni mandat za odbornika u Skupštini grada Prijedora Đaković je poručio da mu je to obaveza za popodne, nakon što obavi ostale dužnosti.

Sertifikat o osvojenom mandatu gradončelnika Pavloviću je uručio predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škondrić.

– Čestitam mu na izbornoj pobjedi i na osvojenih više od 15.000, što je oko 45 odsto od broja izašlih birača – rekao je Škondrić.

Izvor: Srpskainfo