Gradski štab za vanredne situacije u Prijedoru formirao je zajedničke kontrolne timove koje čine predstavnici policije, komunalne policije i inspekcije radi pojačanog nadzora nad sprovođenjem mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona, saopšteno je nakon sjednice štaba.
“Obavezuju se javne zdravstvene ustanove i odsjeci komunalne policije i za inspekcijske poslove da svakodnevno do 8.00 časova dostavljaju izvještaje Gradskom štabu prema tabelama Odsjeka za civilnu zaštitu”, navodi se u saopštenju.

Štab je obavezao predstavnike zajednica etažnih vlasnika stambenih zgrada da izvrše dezinfekciju ulaza i stubišta, a da sredstva za dezinfekciju mogu preuzeti na portirnici Gradske uprave.

“Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike da se prilikom obavljanja sahrana u potpunosti pridržavaju epidemioloških mjera, a prije svega ograničenja broja privatnih okupljanja do deset lica, održavanja fizičke distance od dva metra i drugih propisanih epidemioloških mjera”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije