Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas bolnicu “Doktor Mladen Stojanović” da nastavi sa intenzivnim sprovođenjem mjera zdravstvene i higijensko-epidemiološke zaštite kako pacijenata tako i zdravstvenih radnika ove ustanove radi sprečavanja širenja virusa korona.
“Obavezuju se svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanje širenja virusa korona da nastave sprovoditi mjere za sprečavenje širenja virusa korona koje su donijeli Republički i Gradski štaba za vanredne situacije”, saopšteno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Iz Štaba navode da je juče izvršena dezinfekcija javnih površina, ulica i trgova u urbanom području Prijedora i u Omarskoj, Kozarcu i LJubiji, uz učešće pripadnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, Udruženja voćara, “Komunalnih usluga” i Volonterskog servisa.

“Preduzete su sve neophodne tehničke mjere u objektima Sportske dvorane `Mladost` i objektima Mašinske i Elektrotehničke škole, koje su bile stavljene u funkciju karantina, radi dovođenja u stanje da se u ovim objektima mogu obavljati redovne djelatnosti”, dodaje se u saopštenju.

Agencije