Politički analitičar Stevica Deđanski rekao je da iza pokušaja tajnog snimanja sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zvaničnika Srpske i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića stoje dva razloga i da su oba katastrofalna za interese srpskog naroda i Republike Srpske.
Srpske.

Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com) -

Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com)

Deđanski kaže da je posjeta delegacije Srbije predvođene Vučićem trebalo da pokaže bliske i najbolje odnose Republike Srpske i Srbije, a pretvorila se u aferu zbog pokušaja gradonačelnika Banjaluke da snimi sastanak i prisluškuje Vučića.

– Sada to demantuju iz Kabineta gradonačelnika, ali tu postoje i disonantni tonovi. Stanivuković je rekao, kada su ga uhvatili, da nije znao da ne treba da ima bubicu, a poslije je došao demanti da ta “bubica” i nije bila “bubica” već je služila njemu da snima kulturno-umjetnički program ili neki takav program. Zaista bijedna objašnjenja – kaže Deđanski.

On navodi da iza toga stoje dva razloga.

– Prvi razlog je da je Stanivuković htio da pravi ličnu arhivu koju bi poslije koristio u političkoj borbi, a pitanje je šta bi pitao i šta bi radio da “bubica” nije otkrivena i kako bi tekao sastanak. Drugi je da to radi za neku drugu stranu silu koja je to htjela da iskoristi – rekao je Deđanski.

On je dodao da, pored toga što je to loše za interese srpskog naroda i Srpske, takođe i neprimjereno i sramotno.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izazvao je reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u četvrtak, 22. aprila, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije u Banjaluci ušao sa “bubicom” i pokušao da ga snima, ali mu je oduzeta.

Autor: RTRS