Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović saopštio je danas da još nije utvrđen tačan datum održavanja sedme redovne sjednice lokalnog parlamenta, ali da ona neće biti održana 20. maja.
“Trenutno možemo da potvrdimo da sjednica neće biti održana 20. maja, a da će tačan datum održavanja sjednice biti utvrđen 12. maja”, naveo je Duratović u dopisu Srni.

Srna je ranije danas objavila da je na sastanku rukovodstava Skupštine i Gradske uprave i odbornika lokalnog parlamenta dogovoreno da sjednica bude održana 20. maja. Taj datum su, kao okvirno usaglašen, Srni potvrdili šefovi najvećih odborničkih klubova u lokalnom parlamentu, SNSD-a Goran Velaula, DNS-a Goran Predojević, SDS-a Biljana Knežević, te nezavisni odbornik Slađana Radaković.

Na predloženom dnevnom redu za sada je 13 tačaka.

Pred odbornicima bi trebalo da se nađu informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, izvještaj o izvršenju budžeta grada za prošlu godinu, dopunska prava boračkih kategorija, dva prostorno-planska akta, razrješenje Gradske izborne komisije i pokretanje procedure za izbor novog saziva ovog tijela kojem je mandat sedam godina, te referati iz imovinsko-pravne oblasti.

Na predloženom dnevnom redu su izvještaji o radu šest preduzeća čiji je osnivač grad, a to su “Vodovod”, “Komunalne usluge”, “Toplana”, “Gradska tržnica”, “Autotransport” i Zavod za izgradnju grada.

Izvor: Agencije