Rukovodvo prijedorskog Doma zdravlja uputilo je danas najiskrenije čestitke svim medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima ove zdravstvene ustanove povodom povodom 12. maja, Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava širom svijeta u znak sjećanja na Florens Najtingejl (1820. – 1910) začetnicu modernog sestrinstva.
Povodom vašeg praznika izražavam vam iskrenu zahvalnost za nesebičan trud, izraženu stručnost i požrtvovanost u radu te  humanost koju pokazujete tokom pružanja zdravstvenih usluga i zdravstvene njege bolesnih i povrijeđenih sugrađana.- kaže se u čestitki i dodaje “ da danonoćni angažman i hrabrost  medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara,  koje su pokazali tokom borbe protiv virusa korona,  ostaju zauvijek zapamćeni u istoriji prijedorskog Doma zdravlja.

– Želim da i dalje budete posvećeni vašem humanom pozivu za dobrobit svih  pacijenata i razumijevanju njihovih potreba, te da neprekidno radite na ličnom profesionalnom razvoju.Ovim putem želim i da zahvalim Zdravstvenoj ustanovi “Moja apoteka” Banja Luka koja je prepoznala značaj i ulogu medicinskih sestara u zdravstvenom sistemu i na vaš praznik svim medicinskim sestrama Doma zdravlja Prijedor uručila prigodne poklone.- naveo je Slobodan Javor.v.d. direktor Doma zdravlja Prijedor.

Izvor: Kozarski