Ideološko bratstvo Đukanovićevih pristalica i ustaša u Hrvatskoj bez obzira koliko bilo ružno i sramotno ne treba da brine, jer neonacistička mržnja prema Srbima i Srbiji nikada nije imala prođu u Crnoj Gori, ni 1941, ni danas

Na Dan nezavisnosti Crne Gore, u Hrvatskom saboru viđen je neonacistički ispad kakav nije viđen još od 90-ih.

Ante Prkačin, tzv. general ustaške paravojne HOS, koja je zbog ekstremizma i apsolutne identifikacije sa NDH, bila neprihvatljiva i samom Tuđmanu, pa je na početku građanskog rata u BiH i rasformirana, na kraju svoje neonacističke tirade čestitao je dan nezavisnosti svojim istomišljenicima u Crnoj Gori, kazao je analitičar Igor Damjanović.

„Čestitke esktremiste Prkačina pametan bi se postidio, ali ne i pristalice Mila Đukanovića. Dok se NVO Montenengro Internešnl zahvalio se Prkačinu, a mediji poput Antene M ovu vijest su prenijeli u afirmativnom kontekstu“, istakao je Damjanović i dodao:

Ideološko bratstvo Đukanovićevih pristalica i ustaša u Hrvatskoj bez obzira koliko bilo ružno i sramotno ne treba da brine, jer neonacistička mržnja prema Srbima i Srbiji nikada nije imala prođu u Crnoj Gori, ni 1941, ni danas. Ne treba stoga da nas čudi ni Tompson na RTCG na Dan pobjede nad fašizmom, ni na mitinzima Đukanovićevih pristalica na Cetinju i u Podgorici.

Po riječima Damjanovića, upravo je esktremizam Mila Đukanovića, koji je na kraju metastazirao u ideološku bliskost sa ustašama, jedan je od razloga i poraza DPS-a na prethodnim izborima. Jeste ružno i tužno ali to što DPS nastavlja da vodi takvu politiku garancija je da njihovog povratka na vlast sigurno neće biti.

Izvor: IN4S