Jedno od najmlađih preduzeća koje uspješno radi u industrijskoj zoni „Celpak“ je i njemački „Roundliner“, koje proizvodi okrugle plastične vreće za industriju, od različitih folija i u više dimenzija.  Preduzeće radi tek godinu dana i dokaz je da se i u pandemiji korona virusa mogu naći i dovesti investitori. Mladi radnici zadovoljni što im je omogućena egzistencija.

„Izuzetno sam zadovoljna, prije svega uslovima rada i ambijentom. Stvarno je firma dobrog kvaliteta“, ističe radnica Dijana Karanović.

„Na početku nas nije bilo toliko puno, sad u zadnje vrijeme se proširujemo, došlo je dosta novih kolega. Trudimo se da pomognemo novim kolegama, da ih obučimo. Sve u svemu, zadovoljni smo“, kaže Alekdsandar Karanović.

Za dovođenje njemačke firme u Prijedor zaslužan je Osman Džamastić. On je, koristeći lična poznanstva, ali i uvjerenje da pandemija ne može biti prepreka onome ko hoće da radi, našao strane investitore i uvjerio ih da će ulaganja biti opravdana. „Roundliner“ zapošljava 84 radnika. U završnoj je fazi izgradnja nove hale, a u preduzeću ističu da će uskoro doći do proširenja proizvodnje i zapošljavanja novih radnika.

Od početka izgradnje fabrike, u Prijedoru je i Ketrin Miler, menadžer kvaliteta. Sa preko tri decenije bogatim iskustvom u struci, kaže da je zadovoljna ponašanjem radnika, pogotovo mladih ljudi koji imaju želju da uče i napreduju.

Izvor: Kozarski