Registar boraca na sajtu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata otkriva da su sinovi najistaknutijih Majki Srebrenice bili borci

Osim toga, za njih je zajedničko i optuživanje Srbije za navodni genocid, ali i otvoreno srpskog naroda, bez obzira što antisrpska propaganda pokušava da stvori drugačiji utisak.

Munira Subašić – Sinovi bili u Orićevoj vojsci

Predsednica udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić sama je priznala da je njen najstariji sin bio u tzv. armiji BiH i da je bio na prostoru Žepe. On je preživeo rat.

Podsećamo, u Žepi je zverski ubijeno 45 srpskih vojnika koje su iz zasede napali i mučki ubili, a zatim masakrirali pripadnici muslimanskih oružanih snaga.

Sama je priznala da je njen drugi sin Nermin bio i ranjavan, ali da je ostao u Potočarima jer je “smatrao da nije odgovoran za nedela”. Nermin je bio pripadnik Armije BiH i streljan je kao ratni zarobljenik, što se može okarakterisati kao ratni zločin streljanja ratnih zarobljenika.

Hilmo se takođe može naći na sajtu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, mada nema dokaza da se radi baš o Munirinom mužu.https://www.youtube.com/watch?v=u1UQkKlIBlw

 

Munira Subašić je poznata po tome što je dobro unovčila svoje delovanje, pa se hvali svojim primanjima, velikom kućom i džipom, saoseća sa žrtvama prošlog rata tako što je učestvovala na jednoj od ustaških proslava “Oluje”, a dala je podršku hrvatskoj zločinačkoj armiji i posebno pozdravila ustaškog generala Antu Gotovinu.

Hatidža Mehmedović – Oba sina i suprug krenuli u prodor, svi ratovali u tzv. Armiji BiH

Dvojica sinova Hatidže Mehmedović takođe su učestvovali u ratu na strani zločinačke Orićeve terorističke vojske.

I ona je priznala da su sinovi i suprug krenuli preko šume po naređenju. Srbe je optužila za “genocid”.

– To ne mogu biti ljudi, to su samo životinje, zveri neke koje su obukle ljudsku kožu. Meni su to Srbi uradili – rekla je Hatidža Mehmedović.

Foto: Printscreen Registra

 

Državu Srbiju, kao i Srbe iz Bosne i Hercegovine, optužila je za navodnu agresiju na BiH, iako su Srbi bili konstitutivni narod u toj državi, a muslimani su želeli otcepljenje mimo volje Srba.

Foto: Printscreen Registra

 

Kada Hotić – Sin pripadnik Orićeve zločinačke armije

Sin Kade Hotić i Seada Hotića Samir bio je pripadnik tzv. Armije BiH. Pokopan je u Potočarima, kao i njen muž Sead Hotić. Kada je i sama priznala da je njen sin nosio pušku.

– Ja znam, odbrana se formirala sa 40 pušaka. Neko imao onu… Moj Samir nekakvu napravio – svedočila je Kada Hotić.

Registar poseduje i podatke o Seadu Hotiću kao borcu iste vojske, samo nije jasno da li se radi baš o mužu Kade Hotić.

Foto: Printscreen Registra

 

 

I pored toga što joj je sin nosio pušku, Kada Hotić je optužila celi srpski narod za tzv. genocid.

– Moj narod nema sramotu. Moj narod nije planirao nikoga da uništi i ničije da otme, to su nama radili, bošnjacima i muslimanima komšije Srbi – rekla je Kada Hotić.

Ona je izjavila da je njen sin krenuo preko šume, kao i njen brat i dever.

Po sopstvenom priznanju je 19 puta za vreme rata išla na srpsku teritoriju da krade, navodno hranu.

Fata Orlović – Sinovi bili u tzv. Armiji BiH

Fata Orlić poznata po tome što je navodno u njenom dvorištu srušena pravoslavna crkva, imala je dva sina u armiji BiH.

Foto: Printscreen Registra

 

 

Šaćir Orlović je ime njenog supruga, a isto ime se može naći u registru boraca.

Foto: Printscreen Registra

 

 

Mejra Đogaj – Sva tri sina u armiji

Poznat je i slučaj Mejre Đogaj. Sva njena tri sina učestvovala su u ratu, a predstavljaju se kao žrtve “genocida” u Srebrenici.

Izvor: ALO