Prijedorčani nisu uspeli da odole vicešampionu Premijer lige BiH

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 1.500. Sudija: Antoni Bandić (Grude) 7. Strelci: Bagarić u 23. i Mandić (autogol) u 39. minutu. Žuti kartoni: Bagarić, Pidro, Dizdarević (Sarajevo).

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Pekija, Pavlović (od 60. Sadiku), Zekanović, Dojčinović, Burazor (od 60. Smajić), Redžić, Jakupović (od 60. Knežević), Santos Rodrigez (od 72. Gavranović -), Amoa, Mandić (od 72. Sajak -).

SARAJEVO: Dizdarević, Kurdić, Šabanović, Pidro, Hebibović (od 74. Imamović -), Palić, Đokanović, Ramić (od 85. Trako -), Kobiljar (od 64. Cmiljanić -), Bodul (od 74. Salčin -), Bagarić (od 74. Ahmetović -).

Igrač utakmice: Darko Bodul (Sarajevo).

Fudbaleri Sarajeva su u četvrtom kolu Premijer lige BiH slavili rezultatom 2:0 na gostovanju u Prijedoru, a to je drugi gostujući trijumf ove sezone za bordo momke posle Posušja, dok kod kuće imaju dva poraza.

Iskupili su se tako donekle iuzabranici trenera Gorana Sablića za očajnu igru i poraz protiv Zrinjskog u derbiju, a do pobede su goste nosili sjajni Darko Bodul i Dražen Bagarić. Bodul je asistirao za prvi gol Bagariću, a bio je asistent i kod autogola Nikole Mandića.

Rudar Prijedor je bio jako opasan od samog starta i dosta konkretniji od Sarajeva, a prvu priliku su domaći imali u 9. minutu kada je Demir Jakupović šutira pokraj gola. Potom je deset minuta posle domaćin imao novu sjajnu šansu. Prvo je udarac Nemanje Pekije izblokiran, a lopta je došla do Santosa Rodrigeza, čiji udarac sjajno brani golman Sarajeva Belmin Dizdarević. U 21. minutu i Bojan Burazor je bio neprecizan.

Onda je u 23. minutu Sarajevo, praktično ni iz čega, došlo do vođstva. Dizdarević je ispucao jednu loptu, Bodul je uspeo da prebaci loptu ka Bagariću, a napadač Sarajeva se dobro snašao i lobovao golmana Nemanju Šćekića  iskosa sa leve strane. Samo četiri minuta posle moglo je Sarajevo i do drugog gola, ali Bagarić je izblokiran u poslednji tren nakon dodavanja Rijada Kobiljara. Svemu je prethodila velika greška igrača Rudar Prijedora, koji su prodali jednu loptu na sredini terena.

Pretio je nakon toga Pekija nakon kornera, a u 39. minutu Sarajevo je stiglo do drugog gola. Bodul je centrirao, a nespretno je reagovao napadač domaćih Mandić i prevario svog golmana Šćekića. Lopta je završila u mreži i to je bilo – 0:2. U samom finišu prvog dela je dobru šansu imao i Burazor, ali je bio zamalo neprecizan.

Sarajevo je u 54. minutu moglo da reši pitanje pobednika, Rijad Kobiljar je promašio kolosalnu priliku. Izašao je sam pred Šćekića, mogao je da bira gde će šutirati, ali on je loptu poslao pored gola. Rudar Prijedor je potom pokušao da napravi pritisak i vratiti se u meč, ali Sarajevo se rutinski branilo u nastavku. U 71. minutu je rezervista Tomislav Knežević nakon centaršuta s desne strane šutirao pored gola. U finišu je dve dobre šanse imao Boris Cmiljanić, a na drugoj strani je pretio neugodni Džozef Amoa, bezuspešno.

prijedor24h