Premijerni susret 26. kola m:tel Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Prijedoru između Rudar Prijedora i sarajevskog Željezničara završen je najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 1.200. Sudija: Mateo Musa (Čitluk) 6,5. Žuti kartoni: Marić, Amoa (Rudar Prijedor), Galić, Blažević, Resić, pomoćni trener Joldić, Vučenović, Štilić (Željezničar).

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Sadiku (od 64. Danilović -), Pavlović, Mandić, Hodžić (od 64. Burazor -), Marić, Amoa (od 78. Santos Rodigez -), Zekanović, Jakupović , Marmat (od 64. Kulenović -), Redžić.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Hajdarević (od 72. Zec -), Cocalić, Kosorić, Subašić (od 72. Vučenović -), Mekić, Štilić, Hodžić (od 72. Bekrić -), Blažević (od 51. Malić), Galić, Resić (od 67. Ćerimagić -).

Igrač utakmice: Nemanja Šćekić (Rudar Prijedor).

Premijerni susret 26. kola m:tel Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Prijedoru između Rudar Prijedora i sarajevskog Željezničara završen je najnepopularnijim rezultatom – 0:0. Iako su dva rivala napravila sijaset prilika za postizanje gola mreže su ostale netaknute, a podela plena ne odgovara ni Prijedorčanima koji se bore za opstanak ni Sarajlijama koji se nadaju plasmanu na međunarodnu scenu.

Meč je bio otvoren od samog početka. Već u šestom minutu malo je nedostajalo da gosti iz Sarajeva povedu, Sedad Subašić je sjajnim šutem iskosa pogodio stativu. Zatim je usledio period u kojem su Prijedorčani imali bolje prilike. Prvo je Džozef Amoa izblokiran u dobroj šansi u 17. minutu, da bi sedam minuta kasnije isti igrač propustio da realizuje nešto što je teže ne iskoristiti, kada je promašio prazan gol nakon perfektnog dodavanja Nikole Mandića u peterac.

Semir Štilić je potom bio u izglednoj prilici, ali na vreme je istrčao Nemanja Šćekić i sprečio Željinog veterana da uputi udarac ka njegovoj mreži. Demir Jakupović je zamalo kaznio nepažnju odbrane Željezničara u 38. minutu kada je istrčao sam ispred Josipa Bendera, ali golman  gostiju odlično je intervenisao i spasio vlastitu mrežu. Ubrzo nakon toga Subašić je ponovo u dobroj poziciji, ali je poslao loptu pored gola Rudar Prijedora.

Na početku drugog poluvremena dve sjajne šanse imao je Ševkija Resić, međutim u oba navrata odlično je intervenisao raspoloženi Šćekić. Blizu pogotka Rudar Prijedor je bio u 70. minutu kada je Jakupović pogodio prečku nakon snažnog udarca. Novu stoodstotnu šansu imao je Željezničar tri minuta pre kraja, Ermin Zec je iskosa istrčao pred Šćekića, ali šutirao pored gola domaćih. Zatim je i Mandić imao sjajnu šansu da u finišu svom timu obezbedi dragocena tri boda…

Ipak, ostalo je onih početnih 0:0.