Sloboda jer na Tušnju savladala Rudar Prijedor na startu nove sezone Premijer lige BiH minimalnim rezultatom 1:0 i tako uknjižila startna tri boda protiv aktuelnog šampiona Republike Srpske koja će joj mnogo značiti u nastavku jesenjeg dela.

Stadion: Tušanj u Tuzli. Gledalaca: 1.000. Sudija: Mateo Musa (Čitluk) 6,5. Strelac: Ramić u 80. minutu. Žuti kartoni: Karišik, Čivić (Sloboda), Dojčinović, Gavranović, Jakupović, Redžić, Danilović (Rudar Prijedor).

SLOBODA: Bukvić, Jusić (od 46. Husejinović), Čivić , A. Beganović  (od 68. Mujagić -), DŽ. Beganović (od 61. Balić -), Kurtalić, Karišik, Alić (od 46. Ramić), Maksimović, Osmić, Predragović (od 81. Veselinović -).

RUDAR PRIJEDOR: Topolović, Pekija, Pavlović (od 64. Danilović -), Santos Rodrigez, Burazor(od 85. Marmat -), Dojčinović (od 57. Marić), Sajak, Amoa(od 57. Mandić), Jakupović , Smajić (od 57. Gavranović), Redžić.

Igrač utakmice: Fedor Predragović (Sloboda).

Sloboda jer na Tušnju savladala Rudar Prijedor na startu nove sezone Premijer lige BiH minimalnim rezultatom 1:0 i tako uknjižila startna tri boda protiv aktuelnog šampiona Republike Srpske koja će joj mnogo značiti u nastavku jesenjeg dela.

Tuzlaci su od starta utakmice krenuli ofanzivno protiv novajlije u društvu najboljih. Prvo poluvreme je proteklo u apsolutnoj dominaciji domaćina, gosti su retko prelazili na protivničku polovinu, ali je realizacija izostala. Redale su se prilike na startu. U sedmom minutu izblokiran je udarac Adija Alića, da bi tri minuta kasnije Fedor Predragović bio u prilici, međutim Nemanja Pekija je odlično reagovao.

Dženis Beganović je u 12. minutu uhvatio sjajan volej sa distance, bio je neprecizan, da bi u 30. minutu videli i najbolju šansu za domaće. Jasmin Osmić je izašao “jedan na jedan” pred golmana “rudara”, Kenan Topolović je odlično odbranio, a u nastavku akcije izbačena je lopta sa gol-linije koju je šutirao Alić. Bez golova otišlo se na odmor.

Nastavak utakmice je doneo nešto manje uzbuđenja, ali više grube igre. Bilo je nekoliko žestokih startova, a sudija Mateo Musa iz Čitluka gotovo da nije vraćao žute kartone u svoj džep. Zapretili su gosti u dva navrata, ali je Semir Bukvić bio siguran na golu. U 63. minutu ponovo je gostima zapretio Osmić, ali iz prve je šutirao nakon povratne lopte pored gola.

Ključni detalj utakmice dogodio se u 80. minutu. Rezerviste su kreirale kontru, Said Husejinović je gurnuo loptu na drugu stativu za Mirsada Ramića koji je uklizao, stigao je, i prosledio u nebranjenu mrežu za neopisivo slavlje domaćina. Do kraja susreta Sloboda je više čuvala loptu u svom posedu, a samim tim i rezultat, tako da je upisala vredna tri boda na startu nove sezone.

Izvor: Sportski žurnal

Foto: FK Sloboda