Prijedorčani više od mesec ipo dana ne znaju za pobedu u prvenstvenim utakmicama, juče su na Gradskom stadionu ugostili Željezničar iz Sarajeva i remizirali – 2:2, baš kao i protiv Veleža pre dve nedelje. “Rudari” sa Sane su primili gol u petom minutu sudijske nadoknade i umesto sva tri osvojili su samo bod.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca 1.500. Sudija: Antoni Bandić (Grude) 7. Strelci: Amoa u 38. i 73. minutu za Rudar Prijedor, a Mekić u 29. i Bekrić u 90+5. minutu za Željezničar. Žuti kartoni: Santos Rodrigez, Dojčinović (Rudar), Blažević, Malić, Subašić, Beća, Juričić, Vištica (Željezničar).

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić 6,5, Pavlović 6,5, Pekija 6,5, Dojčinović 6,5, Asani 6,5 (od 57. Zekanović 6,5), Burazor 7 (od 90+2. Sadiku -), Redžić 7 (od 90+2. Marmat -), Jakupović 7, Santos Rodrigez 7 (od 90+2. Radulović -), Amoa 8, Mandić 6,5 (od 61. Kulenović -).

ŽELJEZNIČAR: Muftić 6, Vrhovac 6,5, Drina 6, Blažević 6,5, Malić 6 (od 64. Vištica 6), Beća 6,5, Subašić 6 (od 64. Zdunić 6), Mekić 7, Gasal 6,5, Bojo 6 (od 77. Bekrić 7,5), Juričić 6 (od 64. Zec 6).

Igrač utakmice: Džozef Amoa (Rudar Prijedor).

Prijedorčani više od mesec ipo dana ne znaju za pobedu u prvenstvenim utakmicama, juče su na Gradskom stadionu ugostili Željezničar iz Sarajeva i remizirali – 2:2, baš kao i protiv Veleža pre dve nedelje. “Rudari” sa Sane su primili gol u petom minutu sudijske nadoknade i umesto sva tri osvojili su samo bod.

Prvi pokušaj na utakmici viđen je u trećem minutu kada je Nedim Mekić šutirao sa 30-ak metara, ali siguran je bio Marko Šćekić. Opasan napad Rudar Prijedor je izveo u osmom minutu, no lopta nije došla na kraju do Nikole Mandića. Dobru priliku gosti su imali u 14. minutu, Luka Juričić se izborio za prostor i uputio udarac, međutim lopta je otišla pored gola.

Samo minut posle isti igrač je pokušao još jednom. Ovaj put je šutirao u okvir gola, ali lopta je završila u rukama Šćekića. Juričić je bio neprecizan i u 27. minutu, kada je pokušao glavom. Željezničar je došao do prednosti u 29. minutu, Juričić je ostavio loptu za Mekića, koji je lepim prizemnim udarcem pogodio sa 16 metara za 0:1.

Opasno je bilo pred golom gostiju u 31. minutu, Vedad Muftić nije baš najbolje intervenisao, ali uspeo je vrhovima prstiju da izbaci loptu ispred svog gola. Rudar Prijedor je uspeo da dođe do izjednačenja u 37. minutu, Džozef Amoa je sjajno pogodio glavom, prebacio je Muftića za 1:1. Već u 39. minutu Amoa je pogodio prečku i do kraja poluvremena ostalo je 1:1.

U nastavku Željezničar je prvi zapretio, Sedad Subašić je šutirao, ali Šćekić nije imao problema. Veliku šansu su imali domaći u 54. minutu, Demir Jakupović je bio za malo “kratak”, nije dobro zahvatio loptu glavom. Opasan pokušaj Hamze Gasala je izblokiran minut kasnije. Pokušaj Santosa Rodrigeza u 62. minutu otišao je pored gola Željezničara, a neprecizan je bio i Jakupović u 67. minutu.

Rudar Prijedor je došao do potpunog preokreta u 73. minutu, Luka Kulenović je odlično skočio, a nakon što se lopta odbila od Muftića, Amoa ju je poslao u nebranjenu mrežu. Odmah nakon toga viđena je prilika na drugoj strani, ali Mekić je slabo šutirao. Potom nije bilo mnogo uzbuđenja, a kada su svi očekivali da se utakmica završi pobedom domaćina, u petom minutu sudijske nadoknade rezervista gostiju Samir Bekrić je pogodio za 2:2 i som timu doneo bod.

Izvor: sportski žurnal