Završnim aktivnostima i uručivanjem nagrada najboljim učesnicima u brojnim sportskim takmičenjima večeras je u ljetnoj bašti Prijedoru završeno desetodnevno obilježavanje Međunarodnog dana mladih.

Predsjednik Omladinskog savjeta Prijedor Srđan Šobot potvrdio je novinarima da je završni dan manifestacije bio prilika da svoj talenat pokažu muzičari ,ali i grafit majstori iz Beograda, Sarajeva, Zenice, Tuzle, Banja Luke i Prijedora.
” Imali su slobodan izbor teme i ovako nešto se prvi put dešava u našem gradu tako da smo zadovoljni jer smo i prvi uopšte u BiH organizovali višednevno obilježavanje Dana mladih”, rekao je Šobot.
On je potvrdio da su nagrade dobili pobjednici takmičenja u fudbalu, basketu, šahu i stonom tenisu , a dodijeljene su i nagrade za najbolju fotografiju , poeziju i za pobjednike u kvizovima znanja. U ovom dijelu takmičenja tokom prethodnih deset dan nadmetali su se mladi iz Prijedora ali se priključilo i par ekipa iz Banja Luke.
Mlade grafit majstore iz regiona na događaju nazvanom ” grafiti džem” u ljetnoj bašti obišao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.
” Nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju i motiv da podržimo mladost i ovaj višednevni događaj je bio da omogućimo da se mladi druže i da svoje slobodno vrijeme provode na najbolji mogući način i raznim aktivnostima i oni su dokazali da znaju, da mogu i da umiju”, rekao je Pavlović.
Marko Kolić iz Beograda koji se grafitima bavi dvije godine rekao je da je riječ o umjetnosti koja se uči u toku rada. Sa njim se slaže i jedini Prijedorčanin koji se bavi grafitima Edvin Kadić.

“Mislim da je ovo jedan odličan projekat da mladi ulože svoje slobodno vrijeme u nešto što je kvalitetno. Grafiti scena je veoma povezana od grada do grada i jaka je konekcija među nama i otuda i ovdje grafiti majstora iz čitavog regiona”, rekao je Kadić.
Obilježavanje Dana mladih počelo je u nedjelju 8.avgusta od kada su za nekoliko stotina prijedorskih omladinaca uzrasta od 15 do 30 godina organizovana brojna sportska takmičenja (u fudbalu, basketu, stonom tenisu i šahu), kviz znanja , te sportski kviz i sajam omladinskih i sportskih organizacija. Organizator “Dana mladih” je Omladinski savjet Prijedor, uz podršku Gradske uprave, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Izvor: prijedorgrad