Iako su fudbaleri Rudar Prijedora prikazali dobru i hrabru igru na Tušnju protiv lidera Tuzla sitija ostali su praznih ruku. Primili su treći gol u 89. minutu i poraženi su rezultatom 3:2, a pre toga su stigli dva gola viška domaćina i anulirali njihovih 2:0.

Najavljivao je trener “rudara” sa Sane Nikica Milenković hrabru i odvažnu igru u “gradu soli”, tako su njegovi puleni i nastupili na terenu Tušnja i bod im je umakao uz nedostatak sportske sreće. Pokazali su Prijedorčani kako se može suprostaviti lideru, izabranici Husrefa Musemića koji ove jesni igraju sjajno i još nemaju nijedan poraz.

-Pohvalio bih Tuzla siti koji je pobedio. Bili su bolji za taj gol iako smo mi pružili dobar otpor. Moji igrači su dali maksimum, ali to je fudbal i uvek u poslednjim minutama nedostaje koncentracija na odbijenu loptu. Tako smo i primili gol, a pre toga smo i mi mogli dati treći gol i možda pobediti, ali to je fudbal. Jako je bitno da smo pokazali da se možemo nositi s Tuzla sitijem na njihovom terenu. Igrali smo hrabro i muški – rekao je Nikica Milenković, trener Rudar Prijedora.

Kao šampioni Republike Srpske u meču posle prvenstvene pauze Prijedorčani će na svom Gradskom stadionu dočekati prvaka Federacije BiH, ekipu Posušja.

-Cilj je izboriti opstanak i nama je svaka utakmica nova prilika za dokazivanje. Dolazi nam Posušje nakon pauze i napravićemo sve da pobedimo. Odigraćemo jednu prijateljsku utakmicu verovatno, da ne bi izgubili ovaj ritam. Šteta što je sada ispalo ovako kako jeste – zaključio je Nikica Milenković.

Izvor: Sportski žurnal