“Do odluke o smjeni Milorada Dodika ne smije doći jer bi to izazvalo nesagledive posljedice i Srpska bi vjerovatno morala ići u drugom pravcu, rekao je za ATV Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, govoreći o najavama Šefika Džaferovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, da će od Kristijana Šmita tražiti smjenu Milorada Dodika.

U BiH je bilo dosta nelogičnih i nepotrebnih odluka, a naročito tih koje ne donose pomirenju i unapređenju života svih stanovnika u BiH. Lično smatram i vjerujem da to takve odluke neće doći, a i ne smije doći. To bi izazvalo nesagledive posljedice i vjerovatno bi Republika Srpska morala ići u drugom smjeru, odnosno smjeru koji bi vodio očuavnju života i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Iskreno se nadam da neće do toga doći, ali istovremeno Srbi moraju imati odgovor na to i svi stati iza Milorada Dodika”, rekao je Đajić.

Đajić kaže da Srbi polako počinju da shvataju sve zamke koje su im nametnute i postavljenje iz Sarajeva.

“Mislim da Srbi polako shvataju sve zamke koje su im nametnute i postavljenje iz Sarajeva i dosta je velika osvješćenost srpskog naroda. Ja ovih dana obilazim mjesne zajednice i imamo mjesne izborne konferencije i vidim da narod polako shvata šta se dešava u BiH i da shvata da je Milorad Dodik jedna centralna figura, vožd Srba sa ove strane Drine, kao što je to Vučić u Srbiji i da srpski narod shvata da se oko njih dvojice mora okupiti ako žele da opstanu na ovim prostorima”, ističe Đajić.

Želje političkog Sarajevu su da se napravi muslimanska BiH, gdje su oni dominantni i gdje će o svemu odlučivati, kaže Đajić.

“Njihove želje su da se napravi muslimanska BiH, gdje su oni dominantni i gdje će sve odlučivati i da imamo ono što smo imali prije, a to je zaustavljen razvoj svih srpskih krajeva.

“Ja sam bio u Bronzanom majdanu, i ljudi kažu da 40 godina, pošto je to bio srpski kraj, kada se odlučivalo u Sarajevu nisu imali ni puteva ni vode, ni stuje, škola i osnovnih uslova za život. To bi nas sigurno čekalo u budućnosti ako bi Sarajevo odlučivalo. Ono što je naša prednost, mi želimo svima dobro, ne gledamo ko je koje nacionalnosti i mi imamo čojstvo gdje čuvamo druge od sebe i to je naša velika vrlina. Ja imam veliki broj prijatelja svih narodnosti i želim da svako dobije ono što zaslužuje, a ne da se centralizuje ova BiH. Moja želja i želja svih Srbija je da više nikad ne dođe do rata i da ovdje sve sukobe izbjegnemo, ali naravno ne na uštrb nas Srba”, kaže Đajić za ATV.