U novom broju magazina ,,Faktor’’ osvanuo je naslov da su poništena rješenja o prijemu PDP-ovih aktivista u Gradsku upravu.

U skladu sa članom 21. Pravilnika o jedinstvenim procedurama za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi, Komisija je donijela poslovnik o radu kojim je regulisala postupak i način rada Komisije, na način da je ocjenjivala kandidate iz tri oblasti, i to opisa poslova radnog mjesta na koje je konkurisao kandidat, poznavanja načina funkcionisanja i organizacije jedinice lokalne samouprave i poznavanja opšteg upravnog postupka, tako da je za svaku oblast kandidat od svakog člana komisije ocijenjen sa brojem bodova od pet do deset. Na osnovu čega je Komisija prvorangiranog kandidata ocijenila se 107 bodova, a što prema shvatanju Odbora za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi grada Banja Luka nije u skladu sa odredbama Pravilnika o jedinstvenim procedurama za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi.

U skladu sa pravnim shvatanjem odbora za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi grada Banja Luka Komisija sa sprovođenje postupka za popunu upražnjenih radnih mjesta u statusu službenika u Gradskoj upravi grada Banja Luka, prvorangiranom kandidatu nije mogla dodijeliti veći broj bodova nego što je propisano odredbama Pravilnika o jedinstvenim procedurama za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi (’’Službeni glasnik republike Srpske’’, broj 42/17), niti je ovo pitanje mogla drugačije urediti poslovnikom o radu Komisije, saznaje ,,Faktor’’.

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, odmah po preuzimanju dužnosti zaposlio je službenike u svoj kabinet, a niti u jednom slučaju nije raspisan javni konkurs uprkos tome što je upravo to bilo jedno od njegovih ključnih obećanja dok se nadmetao za glasove birača. Najveći dio novozaposlenih su aktivisti iz njegove predizborne kampanje, među njima i nekoliko kandidata PDP-a koji nisu uspjeli da se izbore za mjesto u novom sazivu Skupštine grada.

Predizborno obećanje da će raspisivati javni konkurs, kako je svojevremeno tvrdio, zaobišao je kad je zaposlio sve ostale nove radnike u kabinetu, i to: Milana Vučenovića (pravnika s diplomom Univerziteta za poslovne studije), Milicu Stojisavljević (nastavnicu s diplomom Nezavisnog univerziteta), Nikoliju Mušić (ekonomista s diplomom “Prometeja”), Vedrana Radivojevića (komunikolog, završio “Komunikološki koledž”), Olgu Babić (maturant Gimnazije), Sašu Čekrliju (novi šef protokola), Ognjena Savanovića, (tjelohranitelj, diploma Ugostiteljske škole), Nebojšu Drinića (zaposlen kao koordinator za regionalnu privrednu saradnju, maturant Gimnazije) te vozača Aleksandra Stojadinovića.

Uglavnom je riječ o njegovim stranačkim kolegama koji su tokom kampanje bili zaduženi da svaki performans Draška Stanivukovića završi na društvenim mrežama. Tu se uglavnom njihovo radno iskustvo i završava. Većina njih obrazovanje je stekla na privatnim fakultetima što ne bi bilo sporno da se sam gradonačelnik nije protivio diplomama sa privatnih fakulteta. Među zaposlenima ima i onih koji fakultetsku diplomu i nemaju.

Izvor: banjaluckeprice.net