Opozicija je večeras na Trg Krajine u Banjaluci izvela članstvo i simpatizere. Zvižduka nije nedostajalo. Najviše su zviždali onima, koji su do juče bili dio vlasti, a ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije bio uvjerljiv, pa tako nije pobrao ni simpatije.

Iako su danima pozivali građane širom Republike, najavljivali skup od 20.000 ljudi, organizovali prevoz autobusima za članstvo i simpatizere, njihova očekivanja nisu ispunjena.

Sa istom pjesmom “Sistem te laže”, počinjali su i 2018. godine, kada su zloupotrijebili smrt mladića zarad političkih poena, a danas to čine igrajući se sa zdravljem ljudi i pacijenata na respiratoru.

– Moramo vjerovati Agenciji za lijekove BiH – rekao je predsjednik SPS-a Goran Selak.

Istoj onoj agenciji, koja je zabranila kiseonik bolesnima u Kliničkom centru. Zna li Selak šta je danas rekao, a šta je govorio nakon izbora 2020. godine. Ako ne zna, da ga podsjetimo.

– Neću sa SDS-om i PDP-om – rekao je tada Selak.

Pred okupljenima i opozicionar lider DNS-a Nenad Nešić. Milioner, koji je donedavno rukovodio Putevima Republike Srpske, a javnost će ga pamtititi po šutiranju novca.

Protesti u Banjaluci (Foto: RTRS)

Protesti u Banjaluci (Foto: RTRS)

Zbog ovoga su Јelena Trivić i Draško Stanivuković krajem septembra 2019. tražili od premijera Radovana Viškovića da smijeni Nešića sa funkcije diretora ЈP Putevi Srpske. Tada su govorili da mora biti smijenjen iz moralnih razloga, a danas stoje pored njega i zagovaraju bolji život. Nebojša Vukanović tada je zbog Nešićevog bahaćenja, kako je sam rekao, tražio od opozicije da oragnizuje proteste.

Milan Radović danas predstavljen kao uspješan bankar i biznismen, godinama je bio na čelu banke koja je sarađivala sa svim Vladinim institucijama.

A Mirko Šarović na red za govornicu došao je tek poslije Draška Stanivukovića. Njegovo raspoloženje najbolje govori o atmosferi unutar ujedinjene opozicije.

Autor: RTRS