Mi došli onako. Tako bi se najbolje opisala današnja pres konferencija najužeg rukovodstva SDS. Mirko Šarović i Milan Radović pričali su istovremeno i o svemu i o ničemu. I ako je nešto jasno iz današnjeg obraćanja novinarima, to je da trzavica u opoziciji i te kako ima. Mnogo više nego kada je sastanke opozicije sazivala SDS. Kada to, kao sada, uradi DNS, Šaroviću vrijeme nije najpovoljnije za njegovo održavanje.

Ili SDS-u nije, ili im smeta što je sastanak pao na pamet Nenadu Nešiću, a ne njima. Danas im je, dok su pred kamerama kritikovali ekonomsku politiku Vlade, na pamet padalo sve i svašta. Radoviću između ostalog i da on glumi novinara.

Od pitanja upućenih nama, nije stigao konkretno da odgovori na pitanje zašto mu standard u Srpskoj nije smetao kada je bio dio vladajuće većine. Ili je na to zaboravio.

Zaboravili su SDS-ovci danas i da ponude rješenje za probleme koje su nabrojali. Pozdravljaju neke poteze Vlade. Jedan od njih je povećanje plata, ali bi, da se oni pitaju, to povećanje bilo mnogo veće. Kako – nisu rekli. U cijelom svijetu je, ako pitate Šarovića i Radovića, ekonomsku krizu uzrokovala pandemija. Samo je u Srpskoj to uradila njena vlast. Kažu i da su patriote, ali da Milorad Dodik nije taj koji treba da bude heroj. S druge strane pozivaju Vladu da ne se ne sakriva od predlaganja materijala za posebnu sjednicu, uz poruku da niko ne treba da bježi od pitanja važnih za Srpsku. Na pitanje da li će oni opet pobjeći sa iduće posebne sjednice Narodne skupštine, kažu: Neće ako se Dodik bude fino ponašao.