Visoka medicinska škola u Prijedoru, naredne godine obilježava 25 godina rada. Najveća želja profesora i studenata je da jubilej proslave u novim prostorijama. Grad Prijedor ustupio je ovoj visokoškolskoj ustanovi 1.200 kvadrata prostora iznad Mašinske i Elektrotehničke škole. U međuvremenu je obavljen tehnički prijem i naloženo da se isprave neki nedostaci. U upravi Visoke medicinske škole nadaju se da će, do naredne akademske godine, napustiti baraku u kojoj su smješteni gotovo dvije i po decenije.

“Novi prostor je za oko 400 kvadrata veći od sadašnjeg, pa ćemo moći da smjestimo i više opreme. Trebaće nam dodatna finansijska sredstva da na najbolji mogući način opremimo kabinete. Namjeravamo podići kabinetsku nastavu na maksimalan nivo. To je naročito važno zbog otežanog pristupa zdravstvenim ustanovama u vrijeme pandemije virusa korona”, rekao je Ilija Stijepić, direktor Visoke medicinske škole Prijedor.

Ljetos su dobili Rješenje o akreditaciji kao potvrdu kvaliteta same nastave, studijskih programa, kadra i ostalih faktora koji su neophodni za kvalitetno studiranje. Imaju oko 450 studenata, koji se školuju na studijskim programima: Zdravstvena njega, Fizioterapija, Radna terapija, Sanitarno inženjerstvo i Medicinsko-laboratorijsko inženjerstvo. Jubilarnih 25 godina rada, u Visokoj medicinskoj školi dogodine namjeravaju obilježiti organizovanjem naučne konferencije pod nazivom “Znanjem do zdravlja” i promocijom diplomiranih studenata.

Izvor: kozarski