U prijedorskoj Visokoj medicinksoj školi promovisana je osma generacija diplomiranih studenata sa 240 ECTS bodova i 13. generacija studenata sa 180 ECTS bodova.

Studenti vjeruju da neće dugo čekati na posao, jer radi se o jednom od najtraženijih zanimanja na tržištu rada. Mnogi od njih planiraju nastaviti sa profesionalnim usavršavanjem.

“Odabrao sam poziv kojim ću pomagati ljudima kroz rehabilitaciju pacijenata. Očekujem i buduće usavršavanje, jer kako napreduje medicina, tako napredujemo i mi”, rekao je Nikola Strika, jedan od svršenih studenata.

Već duže vrijeme najtraženije zanimanje na Visokoj medicinskoj školi je fizioterapija. Aktuelna je i radna terapija. To ne čudi, jer je riječ o zanimanjima koja garantuju siguran posao.

“Radna terapija kao zdravstvena djelatnost promoviše zdravlje i jako je važna u društvu. Uloga radnog terapeuta do sada je u najvećem broju našla svoje mjesto u centrima za rehabilitaciju. Njima primjena ima širok spektar”, istakla je Dijana Laštro, profesor radne terapije i fizioterapije u Visokoj medicinskoj školi.

U ovoj obrazovnoj ustanovi ponosni su na svoje studente. Većina njih je, tvrde, i u praksi pokazala zavidno znanje.

‘Ambicije studenata su različite. Dosta ih ima mabicju d aovdje nastave svoju karijeru, a neki žele da je nastave u stranim zemljama. Oni najbolji će nastaviti da se usavršavaju i nadam se na ponos Visoke medicinske škole i da će nas na najbolji način predstavljati gdje god da nastave svoju karijeru” rekao je Ilija Stijepić, direktor Visoke medicinske škole Prijedor.

Diplome su uručene za 111 studenata.

Izvor: kozarski