Od ideje do konačnog proizvoda nije lak put, a ko ga uspješno pređe i još pritom dobro posluje, ne može proći nezapaženo. Potvrđuje to primjer Gorana Bojića, vlasnika “Inving” kompanije, koji je dobitnik prestižne nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”. Ovo priznanje Bojić je dobio za preduzetnički duh, inovativnost, kreativnost i istrajnost da poslovne ideje konkretizuje i testira na tržištu. Za preko 20 godina, razvili su 2.000 proizvoda i sve ih ispitali u svojim laboratorijama, savladavši neophodne tehnologije, tako da, kako kažu, nema pada u kvaliteti onoga što plasiraju na tržište u regionu.

“Ulažemo u znanje, budućnost, u razvoj i osvajanje novih proizvoda. Takvim stalnim radom i ispitivanjem u laboratorijama koje djeluju u sklopu Univerziteta ‘Nikola Tesla’, na banjalučkom Mašinskom, Elektro i Tehnološkom fakultetu, mi smo svaki dan postajali sve bolji i definisali program razvoja. To je bio jedan od međukoraka ka osvajanju tržišta u oblasti kojom se danas bavimo, a to je proizvodnja visokonaponske, srednjenaponske i niskonaponske opreme”, rekao je Goran Bojić.

S ponosom ističe da su, i pored značajnih ulaganja u ispitivanje novih tehnologija i osvajanja proizvoda, u “Inving Invest Inženjeringu” od početka poslovali pozitivno. U okviru Inving grupacije rade i kompanije: “BG Energo-Tim” i “EKP Elker”. Naš sagovornik poručuje da se u privredi podrazumijeva dugogodišnji strpljiv rad, a kao rezultat dođe i priznanje. Važni su, kako kaže, i zaposlenici, koji obavljaju odgovoran posao, od kojih izdvaja Petra Vidovića i svog brata, Stojana Bojića.

“‘Inving invest inženjering grupu’ napravili smo tokom vremena, tako što smo od postojeće firme kupili ‘Elker’, koji je bio proizvođač dijela osigurača. Tada je to bila gotovo zanemarljiva proizvodnja, da bismo stalnim radom i ulaganjem, prisustvom na tržištu i ispunjavanjem rokova uspjeli da dođemo u lidersku poziciju u proizvodnji elekro-opreme za prenos i distribuciju električne energije”, rekao je Bojić.

Ovom prijedorskom privredniku značajno priznanje uručeno je u Banjaluci, na svečanosti koju, uz podršku privrednih komora Srbije i Republike Srpske, organizuje “Mediainvent”. Mihajlo Miša Anastasijević, bio je srpski titularni major, veliki trgovac, rodoljub, učitelj i dobrotvor.

Izvor: kozarski