Narodni poslanik i direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac će za četvoro djece porodice Stojnić iz Petrovog Gaja kod Prijedora plaćati troškove boravka u vrtiću do ljetnog raspusta.

Graja u porodičnoj kući Stojnića ne prestaje. Nataša i Siniša su ponosni roditelji četvorogodišnje Marije i dvogodišnjih trojki, Alekseja, Sergeja i Strahinje.

Ističu da imaju sve što im je potrebno u životu.

Međutim, odluka Dražena Vrhovca da za njihovo četvoro djece plaća vrtić, kako kažu, je podrška koja je prijeko potrebna višečlanim porodicama.

Nataša Stojnić kaže da im je ovaj gest Vrhovca uljepšao praznik.

– Mi za četvoro djece istovremeno u vrtiću plaćamo iznos od 300 KM, nije to neki ogroman iznos i imamo popust, plaćamo samo za dvoje, ali za jednu šestočlanu porodicu 300 KM je velika svota na mjesečnom nivou i taj novac se može se usmjeriti u neke druge svrhe i puno nam to znači – ističe Nataša za Srpskainfo.

Dodaje da višečlanim porodicama nedostaje veća podrška društva.

– Uvijek se priča o natalitetu, uvijek se priča rađajte djecu, nemojte odlaziti iz države ostanite ovdje, a veoma malo se radi na tom planu, mladima treba dati razlog da ostanu ovdje i da se bore za državu – poručuje ova majka četvoro djece.

Narodni poslanik (SNSD) Dražen Vrhovac kaže da preuzimanjem troškova vrtića za Stojniće želi da pokaže porodicama koje imaju više djece da nisu same.

– Neopisiv je osjećaj kada pomažete nekome i često koristim priliku da pomažem ne samo organizacijama, udruženjima, crkvenim objektima, već i pojedincima, a u ovom slučaju i porodici Stojnić  koja ima četvoro djece. Kada sam na Srpskinfo pročitao tekst, a ranije nisam upšte znao o kome je riječ i šta je, odmah sam rekao da ću da učestvujem. U pitanju je bilo plaćanje obaveza vrtića do ljetne sezone i tako smo se i dogovorili i danas sam hvala Bogu i gost u njihovom domu, vidite i sami, prelijepa djeca veselje, skika, graja, to je nešto što fali u svakom našem srpskom domu – ističe Vrhovac.

On dodaje da će pokrenuti inicijativu da se u Gradu Prijedoru omogući besplatan smještaj u vrtiću za mališane iz porodica koje imaju četvoro i više djece.

– Ja ću iskorititi i svoju poziciju u gradu i na nivou Republike Srpske da pokrenem inicijativu da se u Prijedoru porodicama sa četvoro i više djece omogući besplatan boravak u vrtiću. Mislim da će to svi rado prihvatiti jer je to i naša ljudska obaveza, a i svi se trudimo da nekako tu demografsku politiku osnažimo, ojačamo, da ohraberimo porodice da imaju djecu, da stiču djecu, jer je ovo prelijep kraj. Republika Srpska je prelijepo mjesto za život i do nas je da je uredimo što je moguće bolje za takve porodice i da nas ima što više ovdje – zaključio je Vrhovac.

Izvor: Srpskainfo