Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je kao neistinite tvrdnje lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da vlast dovodi građane Republike Srpske i daje im državljanstvo Srbije po ubrzanoj proceduri kako bi na predstojećim izborima glasali za Srpsku naprednu stranku (SNS).

Navodeći da su takve tvrdnje “opasne i skandalozne”, premijerka je ocijenila da za njih ne postoji “nikakav” dokaz.

“Poslije uvreda na račun naših sugrađana iz Marinkove bare, sada smo vidjeli i brutalne uvrede na račun našeg naroda u Republici Srpskoj kog Đilas tretira kao stado koje neko može da dovede i da ucijeni kako će glasati. Hvala mu što je našem narodu u Republici Srpskoj pokazao kako gleda na njih”, navela je premijerka odgovarajući na pitanja novinara poslije obilaska Gimnazije u Mladenovcu.

Ocijenila je da snimci koje je lider SSP objavio u vezi navodnog “uvoza sigurnih glasova” iz Republike Srpske, ne predstavljaju dokaz jer se to kako je rekla, ne dešava.

“On je objavio snimak nekih ljudi, ne znamo ni kojih ni gdje. To je jedino dokaz Đilasove frustracije pred izbore i da priprema nerede poslije izbora ali to više nije tajna, to je otvoreno rekao Borko Stefanović”, navela je predsjednica Vlade Srbije.

Izvor: Agencije/ATV