Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske naveo je da su izbori za članove mjesnih zajednica u Banjaluci potvrdili sve što je prije godinu rekao – da je stranka u krizi, da je u Banjaluci i Krajini uništena i da se sve to krije zbog raspodjele moći i fotelja.

– Potvrđuje se, takođe, da je ovo rukovodstvo SDS-a gubitničko i kao takvo najveća prepreka promjenama. Gubitničko je po više osnova, ali je dovoljno pogledati zadnjih godinu dana i vidjeti da je rukovodstvo SDS-a katastrofalno izgubilo u Doboju, Prijedoru, a sada i u Banjaluci – naveo je Šešić.

Prema njegovim riječima, rezultat izbora za savjete mjesnih zajednica je očekivan, “jer stranka ne postoji, a priča o novom SDS-u u Banjaluci je farsa”.

– Poslije 14 mjeseci “konsolidacije” Gradskog odbora došli smo na isto. Stranke nema i ne može da je bude ako znamo da se Banjalukom upravlja iz Sarajeva i Beograda. SDS-om u Krajini upravljaju oni koji ne znaju nabrojati ni pola naselja u gradu. Sve se to dešava uz podršku rukovodstva u kojem se niko nikome ne suprotstavlja zbog pozicija na narednim izborima – naveo je Šešić, te dodao da jedini potez koji treba uraditi ovo Predsjedništvo jeste da podnese kolektivnu ostavku.

S druge strane, Milan Radović, predsjednik banjalučkog SDS-a, naveo je da članstvo i aktivisti GO Banjaluka dobro znaju da Davor Šešić “gotovo ništa nije uradio za stranku, već je na tacni dobio poslanički mandat”.

– Zadnjih godinu dana nije došao niti na jedan sastanak mjesnog ili područnog odbora, kao ni na sastanak Povjereništva, iako sam ga ja lično predložio u sastav Povjereništva, da se uvjerimo u njegove mogućnosti i rad na terenu – istakao je on.

Kako je Radović dodao, dok su ljudi vrijedno radili, organizovali akcije, paketiće, Šešićev doprinos je bio čista nula.

– Ne smeta mi što pokušava mene da diskredituje, jer to je njemu postalo svojstveno zato što je opozicija sam sebi. Ali je u najmanju ruku nekorektno pljuvati po ljudima koji su juče izginuli na terenu. Primjera radi, u Boriku 2 naši kandidati su izgubili za 40 glasova i prag za prolaz je bio oko 500 glasova – naveo je Radović.

Čestitao je njihovom Izbornom štabu i kandidatima jer su, kako je rekao, “ostavili srce na terenu”.

– SDS će prvi put imati predstavnike u savjetima mjesnih zajednica. Ovakvi i slični komentari nas neće pokolebati u radu jer imamo dobar tim – naveo je Radović.

Autor: Nezavisne/RTRS