SDS ne daje kandidata na jednu od dvije najvažnije funkcije na oktobarskim izbori,  već kao vodeća stranka će prvi izabrati poziciju kandidata. Poručio je večeras Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a gostujući na Elta TV.

SDS ima 16 načelnika opština, PDP 2. Podsjetio je Radović kolege iz PDP-a i time jasno stavio do znanja da SDS ima pravo prvog izbora.

“PDP je istakao svog kandidata, SDS nije. Jednoglasno je Jelena Trivić kandidat PDP za jednu od dvije inokosne funkcije, što je potpuno jasno. S druge strane SDS ima svoje unutrašnje procese i vjerujem da će vrlo brzo predstaviti svog kandidata. SDS će dati kandidata za jednu od ove dvije funkcije sigurno, kao što je dao i PDP, ali naravno kako se dogovorimo. To je jedan partnerski, džentlmenski dogovor”. Pojasnio je Radović.

Potvrdio je da on neće biti kandidat SDS-a za jednu od te dvije funkcije.

Ovo se svakako neće dopasti Nebojši Vukanoviću koji se takođe nada da će biti kandidat opozicije za jednu od te dvije funkcije.

Već ranije je njavio mogućnost da , ukoliko ga ne podrži PDP i SDS, da će ići samostalno, i to vjerovatno, za funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH.

Milan Radović je priznao danije siguran da će DNS biti dio priče jedinstvene opozicije:

“Mi sa DNS nismo potpisali ništa vezano za koaliciju. Imali smo određene zajedničke sastanke, bilo je riječi o određenoj platformi i zajedničkom nastupu i onda smo imali razmimoilaženje kada su se poslanici DNS vratili u NS RS i podržali veto srpskog člana Predsjedništva BiH. Mi smo sa PDP ostali na istom kursu i tu saradnju nastavili, a da li će se nastaviti i sa DNS je pitanje organa stranaka i PDP i SDS, ali i DNS”, dodaje Radović.

Komentarišući nedavno iznesene tvrdnje bivšeg odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića, Radović je istakao da priprema tužbu, te da je takvim optužbama iznenađen.

“Ivan Begić nije u koaliciji. To su gluposti. Naravno da sam iznenađen. Očekujem da Tužilaštvo odradi svoj dio posla, da se to ispita i da svako snosi odgovornost. I on, pošto je lažno optužio mene, zaslužuje da se to istraži i ispita, da dođe istina na vidjelo. To je najveći interese i moj i svih ljudi koji su tamo prozvani. Ivan Begić nije moj nivo da bih ja o tome raspravljao. To je žalosno i tužno da neko takvu neistinu iznese u javnost. Ja ću samo toliko reći, a ostalo je stvar organa i ja za to pripremam tužbu”, komentarisao je Radović.

Autor: faktormagzin.ba/banjaluka.net, foto: faktormagzin.ba