Rudar Prijedor je neuspjehom započeo drugi dio takmičenja u Premijer ligi BiH.

Izabranici trenera Marka Tešića poraženi su na svom terenu od Zrinjskog (0:1) mada je malo nedostajalo da osvoje bod protiv lidera prvenstva.

Međutim, presudna je bila jedna greška golmana Nemanje Šćekića i snalažljivost najboljeg strijelca šampionata Nemanje Bilbije.

– Pokušali smo da pariramo Zrinjskom koji ima najbolju ekipu i najbolje igra.Nastojali smo da iskoristimo nešto lošiji teren da ih neutrališemo kroz blok i pritisak visoko na njihovoj polovini na startu. Oni su nas individualnim kvalitetom natjerali da se vratimo i branimo. Čestitam Mostarcima na pobedi, zasluženo su na vrhu tabele. Moramo da se oporavimo od ovog šoka, opet smo primili gol nesrećno, kao što se dešavalo u prvom delu prvenstva kada smo olako prosipšali bodobve. Međutim, Zrinjski je imao još neke šanse, pogodio je prečku i zasluženo stigao do sva tri boda. Mi moramo da se okrenemo narednom meču u kom dočekujemo Leotar, spremaćemo se i nastojati da dođemo do važnog trijumfa – rekao je Tešić.

Strateg mostarske ekipe Sergej Jakirović je priznao da je njegova ekipa imala sreće da dođe do pobjedonosnog pogotka.

– Teška i zahtjevna utakmica. U prvih 10-ak minuta igre Rudar je bio bolji, psolije toga smo se stabilizovali i okrenuli meč na našu stranu. Stvarali smo šanse, ali u prvih 45 minuta ih nismo iskoristili. U drugom poluvremenu plan je bio da sa igračima sa klupe napravimo dodatni pritisak. Imali smo i sreće kod gola, ali prethodno smo pogodili prečku, a i Hadžić je imao veliku šansu. Mislim da smo bar za taj jedan gol bili bolji, ali da je bilo neriješeno Rudar ne bi nezasluženo osvojio bod – istakao je Jakirović.

Izvor: Srpskainfo