Ako se po jutru dan poznaje ekipi Rudar Prijedora slijedi uspješna polusezona.

Tim iz grada na Sani boriće se za opstanak u Premijer ligi BiH, a ukoliko izabranici trenera Marka Tešića budu igrali kao tokom priprema koje su obavili na hrvatskom primorju, gdje su osvojili Medulin kup, imaće mnogo razloga za optimizam.

– Rezultati nikada nisu prioritet u pripremnim mečevima, ali moramo da budemo zadovoljni poslije osvajanja Medulin kupa. Naravno, tu prije svega mislim na našu igru, došli smo blizu onoga što želimo da primjenimo kada dođu prvenstvene utakmice. Najvažnije je da nije bilo povreda, proteklo je sve kako treba i očekujem da u ove dvije sedmice koliko je ostalo do početka jesnjeg dijela Premijer lige podignemo formu i uigranost na viši nivo kako bi u željenom stanju dočekali Zrinjski koji nam je prvi rival. Jedina stvar na koju možemo da se žalimo je zgusnut raspored mečeva u Medulinu, igrali smo svaka dva dana, ali imamo dovoljno vremena da osvježimo ekipu – rekao je šef stručnog štaba Marko Tešić.

Zbog papirologije sa ekipom u Medulinu nije bio najbolji strelac ekipe Džozef Amoa, a u klubu očekuju da to neće ostaviti previše traga na učinak fudbalera iz Gane u nastavku sezone.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Svi znaju koliko je Amoa bitan za naš tim, on je trenirao sa juniorskom ekipom, a očekujem da se kroz nekoliko dana potpuno uklopi u tim. Nema mnogo odstupanja u odnosu na prvi dio sezone tako da mu je sve poznato i nadam se da će, u najmanju ruku, imati učinak iz jesenje dela sezone – dodao je strateg „Rudara“.

Prvenstvo je veoma blizu, startna ekipa je gotovo poznata, ali postoji mogućnost da bude još promjena u igračkom kadru.

– Naša želja je da dobijemo pojačanje u veznom redu. U toku su pregovori sa jednim igračem, ali ne mogu reći da li smo blizu dogovora ili ne, vidjećemo kroz dva-tri dana. Bez obzira šta će da se desi ja vjerujem u tim koji sada imam na okupu, a momci su svjesni da se od njih traži maksimalna borbenost, požrtvovanost i ozbiljnost, te da je svaka utakmica kvalifikaciona. Nećemo dijeiti rivale na teže ili jače, od prvog duela sa Zrinjskim nastojaćemo da skupljamo bodove i da se što prije učvrstimo u sredini tabele – završio je Tešić.

Izvor: Srpskainfo