Сарајево - Сњежана Новаковић Бурсаћ

Traženje krivca u nekome drugom je bilo i ostalo odraz nemoći, što se posebno jasno vidi u odnosu sarajevske političke scene predvođene liderom SDA Bakirom Izetbegovićem prema srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, rekla je Srni šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamentu BiH Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva je ocijenila da je u suštini riječ o “nemoći u ostvarenju sopstvene političke vizije” koja sadrži isključivo centralizovanu BiH, kojom se upravlja na način iscrtan u “Islamskoj deklaraciji”, čemu su Dodik i SNSD dokazano najveća brana.

– Budući da se vole pozivati na to da upravljaju najznačajnijim resursima u BiH i da imaju veliku pomoć spolja, logično bi bilo da se hvale sopstvenim rezultatima u broju kilometara izgrađenih auto-puteva, škola i bolnica ili čime drugim korisnim i pametnim, međutim, netrpeljivost i nemoć djeluju zasljepljujuće na takozvane lidere poput Izetbegovića mlađeg – rekla je Bursaćeva, reagujući na optužbe lidera SDA Bakira Izetbegovića da je za sve loše u BiH “kriv Dodik”.

Budući da bošnjačka strana ne uspijeva da Dodiku i SNSD-u suprotstavi zdrave argumente i da na izborima pobijede njihovi puleni, ističe Bursaćeva, ocjenjujući da će se ovakve optužbe nastaviti.

– Očekujem da će se ovakve i slične optužbe iz sarajevske čaršije nastaviti, jer očito da nemaju kapacitet za konstruktivan dijalog i saradnju – kaže ona.

Autor: SRNA/RTRS