Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izrazila je uvjerenje da su ljudi birali poslanike u Bundestagu da se bave njihovim pitanjima i problemima, a ne izmišljenim u BiH.

Vulićeva je rekla za Srnu da ostrašćenost i nepotpuna informisanost ne priliči nijednom parlamentu, te ne može a da se ne zapita da li Bundestag, frustriran svojom sve manjom globalnom ulogom, hoće da pokaže nekakve mišiće nad Srbima.

– Milorad Dodik je nedvosmisleno posvećen svom narodu i dejtonskoj BiH dok Vi, gospođo Margret Uber dajete dijametralno suprotne izjave i dovodite u pitanje i svoje izjave i svoje namjere. Tokom dijaloga, zalažete se za BiH u kojoj svi narodi imaju jednaka prava, a potom najavljujete dolazak vojnika na prostor Republike Srpske, ne i FBiH. Pa, ko je tu licemjeran, Vi ili Milorad Dodik? Ipak, Vi! – istakla je Vulićeva.

Ona je ocijenila da je Bundestag postao malo čudno mjesto, gdje u ime BiH svako malo neko se predstavlja kao specijalni izaslanik, te da joj se čini i da neko i u Ambasadi Njemačke ne radi svoj posao, jer je previše dezinFormacija u Bundestagu, kao i u BiH oko Bundestaga.

– I na kraju, čudno je kako zemlja koja je još zvanično pod ograničenjima drži lekcije o budućnosti, demokratiji, miru i prosperitetu i to narodu koji je u dva svjetska rata stradao od Vaših predaka. Ako nemate vremena za istorijske činjenice i ulogu Vaše bivše države na ovom prostoru, bar budite neutralni – poručila je Vulićeva.

Ona je naglasila da 77 godina nakon bezuslovne kapitulacije Hitlerove Njemačke i završetka Drugog svjetskog rata, njemačko društvo još uvijek nije u potpunosti sigurno obilježavali se 8. maja oslobođenje Njemačke ili početak okupacije.

– Nakon svega, Vaša ekselencijo, Vi nama držite lekcije – navela je Vulićeva.

Autor: SRNA/RTRS