Dok se problemi i pritužbe nezadovoljnih građana danima gomilaju, gradonačelnik Banje Luke snima reklamu. Po naredbi gradonačelnika Draška Stanivukovića u toku je prikupljanje statista, odnosno modela koji će glumiti u reklami. Naime, Stanivuković plaća ljude da se lažno oduševljavaju njegovim lažnim i neispunjenim obećanjima.

Grad bi po prvi put u istoriji mogao ostati bez gradskog prevoza, a da stvar bude gora Stanivuković koji je prijetio poskupljenjem karata za isti planira snimiti reklamu. Scenario je spreman, glavna tema su povlastice za mlade i penzionere prilikom plaćanja gradskog prevoza. S obzirom da su prevoznici najavili obustavu i prestaju sa radom, postavlja se pitanje: Čime će se statisti u reklami voziti?

Kako je navedeno u poruci, dan predviđen za snimanje je petak u 18.30 časova, isti dan kada i prevoznici prestaju sa radom. Da li će Stanivuković za ove potrebe kupiti autobus za potrebe snimanja jer u Gradu ni jedan neće voziti taj dan.

S obzirom da je gradonačelnik na početku najavljivao otvaranje novog preduzeća za prevoz to bi bio prvi autobus u njegovom voznom parku, a ujedno i prvi autobus u njegovoj ličnoj kolekciji skupocjenih igračaka.

Izvor: banjaluckeprice.net