Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je ova partija u Bijeljini stabilna i da očekuju pobjedu na predstojećim opštim izborima.

– Mislim da imamo stabilizaciju. Prije nekoliko mjeseci ovdje smo išli u izbore za savjete mjesnih zajednica i dobili smo oko 70, 80 odsto mjesnih zajednica, što govori da se rehabilitovala stranka i zajedno sa našim koalicionim partnerima ovdje ćemo odnijeti pobjedu. Ankete koje dobijamo, ne samo one koje mi radimo, nego i druge, a pogotovo od protivnika govore da je to upravo tako – rekao je Dodik u Bijeljini, nakon sastanka sa stranačkim kolegama.

On je naglasio da, iako ova regija ponekad nije glasala za SNSD, nikada nisu prestali sa ulaganjima u to područje.

– Nikada nismo prestali ovdje da radimo, a iznos sredstava koje smo dali u posljednjih 10 godina samo za podsticaj poljoprivrednim proiozvođačima blizu je 200 miliona maraka. Mi smo ovdje nastavili da radimo bez obzira što ponekad nismo imali podršku – rekao je Dodik, izrazivši uvjerenje u zajednički rad i međusobno razumijevanje u narednom periodu.

On je istakao i da ostaju ranije donesene odluke, da se gradi bolnica, kao i stambeni objekti za porodice poginulih boraca.

– Moja je odluka i zalaganje i ja sam se oko toga trudio i nije mi žao, ponosan sam na to, što smo pri finalizaciji da se izgradi od Rače do Bijeljine auto-put. I ne samo to, u razgovoru sa /predsjednikom Srbije Aleksandrom/ Vučićem, kojem sam zahvalan, učinili smo da se gradi most što svi vide, a koji finansira Srbija, što smo dogovorom obezbijedili. Gradi se dalje od mosta do Kuzmina – naveo je Dodik.

Autor: RTRS