Ivan Begić bio je desna ruka Draška Stanivukovića. Zajedno su snimili bezbroj scena i performansa, lajkovima vodili nekakvu „borbu protiv režima“, a nakon gej afere koja je potresla Republiku Srpsku, oni se razilaze. Na skandaloznom snimku glavni akter bio je partijski drug Draška Stanivukovića, Ivan Begić. Lik Begićevog partnera nije se vidio u video snimku, ali mnogi i danas sa sigurnošću tvrde da je riječ o prvom čovjeku Banjaluke.

Nakon skandala i kompromitujućih kadrova oglasio se i sam Stanivuković, pružio je tada podršku svom partijskom drugu i više nikada ga pomenuo nije.

Samo nekoliko mjeseci prije afere, banjalučki gradonačelnik je važio za šarmantnog mladića kojeg su povezivali sa pjevačicom Tanjom Savić i Kijom Kockar. One su kasnije priznale da ih je Stanivuković iskoristio kako bi ga mediji povezivali s njima da bi dobio koji naslov više, a time bi se zataškala gej afera s kojom su ga mnogi povezivali.

Treba se vratiti i na priču o skrnavljenju krivog sata

Nakon što je Stanivuković Begiću okrenuo leđa klupko počinje da se odmotava.

Ivanu Begiću da skrnavi „krivi sat“, spomenik žrtvama zemljotresa, naredio je sadašnji gradonačelnik Draško Stanvuković, a to je priznao i sam Begić.

Dok se Stanivuković i nakon afere porno snimak nastavio pojavljivati u estradnim tabloidima, Begić je u međuvremenu živnuo i počeo javno iznositi primjedbe na rad aktuelnog gradonačelnika. Pisao je na svom portalu banjaluka24 o nepravilnostima tokom izvođenja radova u Banjaluci.

Da je Stanivuković Begića isključio iz svoje politike potvrdio je i nekadašnji odbornik PDP-a. Nakon što je objavljen snimak njegovog seksualnog odnosa s drugim muškarcem, Begića su bez obavještenja isključili iz Gradskog odbora PDP-a.

Nakon svega Ivan se kao feniks digao iz pepela i biće kandidat za potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda na oktobarskim izborima. Naveo je i razloge kandidature koji i nisu baš uvjerljivi. Između ostalog da živi sa Srbima i da voli Srbe, Hrvate i Bošnjake, te tvrdi da aktuelni potpredsjednik Srpske iz reda hrvatskog naroda nije uradio ništa za Hrvate u Srpskoj.

„Koliko god ja volio Republiku Srpsku, koliko god moj otac Franjo ratovao u Vojsci Republike Srpske, koliko god moj tetak Ivo bio ranjen u Vojsci Republike Srpske, smatram da Anton Kasipović i Nada Tešanović nisu reprezentativni predstavnici hrvatskog naroda. Nemam problem da kažem da pišem ćirilicom. U mom selu živi većinsko hrvatsko stanovništvo i oni nemaju struju i asfalt“, rekao je Begić za Oslobođenje.

Izvor: banjaluckeprice.net