Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca po teškom terenu, mokrom i klizavom i kišnom vremenu.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 350. Sudija: Marko Domazet (Istočna Ilidža). Strelci: Kervos (iz penala) u 58. minutu za Rudar Prijedor, a Danilović u 87 minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Marić, Imamagić, Demonjić, trener Bujić (Rudar Prijedor), Dačević, Radović, Danilović (Sutjeska).

RUDAR PRIJEDOR: Orlando, Kervos, Alibegović (od 46. Mršić), Pekija, Kovačević, Radaković, D. Bilbija (od 46. Mikić), Imamagić, Kojić, Kamenčić (od 68. Demonjić), Marić.

SUTJESKA: Pajević, Ristanović, Radović, Sekulić (od 60. O. Mojović), Milutinović (od 90+3. Vladičić), Mihajlović, Pljevaljčić, Danilović, Bonić, Dačević, Ateljević.

Fudbaleri Rudar Prijedora nisu uspjeli da ovjere pobjedu iz Dervente (2:0) izvojevanu protiv Tekstilca minule srijede. Izabranici trenera Zorana Bujića su u četvrtom kolu m:tel Prve lige Republike Srpske ugostili Sutjesku iz Foče i odigrali neriješeno – 1:1.

Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca po teškom terenu, mokrom i klizavom i kišnom vremenu. Domaćini su imali mnogo više od igre, tako da su igrači Rudara u prvih trideset minuta stvorili najmanje četiri gol šanse koje nisu realizovali, pa su brojke na semaforu ostale one startne. Nastavak je donio angažovaniju igru “rudara” sa Sane koji su posle jednog napada postigli gol, a sudija na iznađenje domaćih fudbalera i proteste publike poništio gol i dosudio jedanaesterac koji je u 58. minutu u gol i vođstvo pretvorio internacionalac iz Andore Žoan Kervos Moro.

Ovaj rezultat je važio sve do 87. minuta kada sudija iz samo njemu znanih razloga ponovio slobodan udarac gdje je Nikola Danilović iskoristio jednu nepažnju u odbrani domaćina i pogodio mrežu Prijedorčana za neopisivo slavlje i radost saigrača, stručnog štaba i malobrojnih navijača Sutjeske koja je i posle ovog kola ostala neporažena.

prijedor24h