Fudbaleri Rudar Prijedora zabilježili su potpuno zasluženu pobjedu protiv Sutjeske iz Foče – 2:0 na Gradskom stadionu u Prijedoru.

Tim trenera Vuleta Trivunovića vratio se na pobjednički kolosijek, ali i dalje ostaje pet koraka za liderom, ovaj put je to bijeljinski Radnik koji je slavio u Nevesinju protiv Veleža – 3:2.
Aleksandar Milaković je u 41. minutu doveo “Rudare” sa Sane u vođstvo od 1:0 poslije velikog pritiska i bolje igre i to je bio rezultat prvog dijela. U nastavku su Prijedorčani nastavili sa pritiskom što je urodilo plodom u 60. minutu kada je dosuđen penal za domaćina, a siguran realizator bio je kapiten Nemanja Pekija – 2:0. Gosti iz Foče meč su završili sa desetoricom igrača jer je u 74. minutu isključen Đorđe Milutinović, koji je zaradio drugu javnu opomenu.

Rudar Prijedor – Sutjeska    2:0 (1:0)

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 200. Sudija: Bojan Mitrović (Bijeljina). Strijelci: 1:0 Milaković (41), 2:0 Pekija (60 – penal). Žuti kartoni: Raković, Komazec (Rudar Prijedor), Ivanović, D. Mojović (Sutjeska). Crveni karton: Đorđe Milutinović (Sutjeska) u 74. minutu.
RUDAR PRIJEDOR: Sekulić, Ignjatović, Pekija, Rosić (od 74. Petrović), Milaković, Marić (od 85. Perić), Raković, Bilbija, Njamculović (od 74. Šebez), Smajić (od 74. Rauš), Da Silva (od 65. Komazec).
SUTJESKA: Pajević, Gagović, V. Ivanović, D. Mojović (od 65. Mitrašinović), B. Radović (od 65. Sekulić), N. Mojović, Milutinović, Mihajlović, Đorđević, Blagojević (od 81. Vladičić), Pavlović (od 65. Ristović).

Izvor: SportDC