Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske reaguje gdje god je to moguće kako bi pomogla građanima zbog povećanih troškova.

Upitana da prokomentariše izjavu direktora preduzeća Komunalac iz Bijeljine Miroslava Kulića, člana PDP-a, da će ova ustanova povećati cijenu usluga nakon izbora, jer sad to “nije popularno”, Cvijanović je rekla da je u pitanju predizborni trik i licemjerje politike PDP-a, čiji prvaci Branislav Borenović, Igor Crnadak, Јelena Trivić i drugi napadaju republičke institucije kako tobože nisu ništa uradile da se uhvate u koštac sa rastom cijena.

– Vlada Srpske izdvaja određena sredstva – povećava plate i penzije i reaguje gdje god je to moguće da bi se ljudi mogli uhvatiti u koštac i iznijeti sve te povećane troškove, a onda imate lokalnog funkcionera koji dolazi iz PDP-a i koji kaže “eto sad nećemo povećavati cijenu usluga da nas narod ne zamrzi prije izbora, a onda ćemo to uraditi poslije izbora”. U pitanju je licemerje – rekla je Cvijanović.

Direktor AD Komunalac Bijeljina Miroslav Kulić rekao je da ova ustanova ima u planu da predloži Nadzornom odboru povećanje cijene usluga, ali nakon izbora.

Autor: SRNA/RTRS