Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da aktivnosti u vezi nove rezolucije o Srebrenici predstavljaju još jednu unilateralnu akciju pojedinih etničkih političkih grupacija, koji u suštini žele da se obračunaju sa Srbima i Republikom Srpskom.

Povodom saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici, Cvijanovićeva je rekla da su to oni koji se često prodaju da su građanski opredijeljeni, da vole svakoga, da žive zajedno sa ostalima, a u suštini sve što rade u političkom smislu jeste obračun sa Srbima, sa Republikom Srpskom, veoma često i sa Hrvatima.

Ona je istakla da se aktivnosti ambasadora pri Stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije sprovode bez saglasnosti Predsjedništva BiH, dodajući da bi nova rezolucija o Srebrenici doprinijela neredu, nemirima i dodatnim podjelama.

– Lagumdžija se nije konsultovao na ovu ili drugu važnu temu kako bi mogao postupati – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da onaj ko ne uvažava institucije i njihov ustavni kapacitet, ne poštuje ni Ustav, a ko ne poštuje Ustav ne poštuje ni zemlju u kojoj živi i to znači da je obični uzurpator.

Autor: RTRS

Foto: RTRS