Odbojkašice Srbije su uspjele da odbrane titulu svjetskog šampiona.

One su u popodnevnim časovima sletjele na aerodrome u Beogradu i nakon susreta sa svojim najbližima uputile se na ceremoniju dobrodošlice.

Kapiten selekcije Srbije, Tijana Bošković je bila jako kratka, ali je imala snažnu poruku.

– Ja i dalje nisam svjesna šta smo uradile. Biće potrebno vrijeme kako bih rekla nešto pametnije. Čast je i privilegija biti dio ovakvog tima, rijetko ko može nešto ovako. Igrale smo timski i bile sve kao jedna. Nadam se da ćemo se opet ovdje vidjeti što prije – rekao je sa suzama u očima MVP planetarnog šampionata.

Bojana Drča je proglašena za najboljeg tehničara Svjetskog prvenstva, a evo šta je rekla po dolasku u Beograd.

– Utisci se još uvijek nisu slegli. Odbraniti svjetsko zlato nije bilo lako. Vjerovale smo i uspjele smo. 12 utakmica 12 pobjeda, hvala svim djevojkama i hvala vama što ste nas podržavali. Nadam se da ćemo nastaviti tako.

Uslijedilo je obraćanje i selektora Srbije, Danijelea Santarelija, ali na italijanskom.

– Ovo zlato je rezultat petomjesečnog rada cijelog našeg tima. Sve igračice su se dosta trudile, dosta su znoja prolile i bilo je dosta požrtvovanja. Ovaj rezultat je proizvod svega toga i ja im zaista u tom smislu dugujem mnogo. Želim da se zahvalim i stručnom štabu na svemu što su uradili za mene. Kada sam dolazio na mjesto selektora imao sam san i nadu da možemo da uradimo nešto veliko, i sad se san ostvario. Presrećni smo zbog rezultata koji smo ostvarili, ali vjerujem da je i cijela javnost u Srbiji oduševljena ovim našim rezultatom.

Prisutnima se obratio i predsjednik Odbojkaškom saveza Srbije, Zoran Gajić.

– Čestitam svim djevojkama i stručnom štabu. Djevojke su pokazala veliko poštovanje prema timu i nacionalnom dresu. To je uvijek bilo za poštovanje i uvijek smo govorili da bilo koje mjesto da zauzmu, uvijek će biti vrijedno zlata, zbog toga što smo bili ubijeđeni da će uvijek dati svoj maksimum – započeo je Gajić.

– Želeo bih da pozovem sve navijače da uvijek ovako bodre naše djevojke, zato što su one to zaslužile.

Za kraj ceremonije svim devojkama je uručena nagrada, a potom je uslijedilo i slikanje, kao i proslava uz trubače.

Svečani doček odbojkašica Srbije, svjetskih šampionki, zakazan je za nedelju od 20 časova ispred Skupštine grada.

Srpske odbojkašice su u subotu uveče na Svjetskom prvenstvu u Holandiji drugi put zaredom osvojile titulu svjetskog šampiona, pošto su u finalu ubedljivo pobjedile Brazil 3:0, piše Sportal.

Izvor: Srpskainfo