Zašto ste proglasili pobjedu? Na osnovu kojih rezultata? Kakve rezultate vi uopšte imate? Logična pitanja postavljena Jeleni Trivić na jednoj beogradskoj televiziji, ostala su bez odgovora.

Vidljiva nervoza i zamuckivanje jasno su pokazali osobu koja je do sada gostovala samo na televizijama na kojima su joj, vjerovatno, postavljana unaprijed dogovarana pitanja. Sinoć – šok.

“Ali ja ne želim da se ovdje bavim, kako bih Vam rekla, ne tračevima nego ne želim da se bavim, hm…insinuacijama. Neko insinuira da je bilo planirano da mi proglasimo pobjedu. U redu ja to prihvatam. N: Ja Vas pitam, da li je bilo planirano ili Vas je ponio trenutak? A šta smo mi dobili tim? Samo osudu u javnosti. Evo ja je prihvatam. Možda niste očekivali da će biti osude u javnosti. Ja sam očekivala da sam pobjedila, shvatate i pobjednik ste izbora, idete da to kažete narodu, idete da kažete nakon toliko godina, borbe, teške kampanje, optužbi ne znam više za šta. N: Ali očekivanja i konačni rezultati nisu isto. Dakle, mene zanima sa kojim rezultatima Vi baratate? Mi još nismo čuli koji su to rezultati koje vi imate…Hoćete moju procjenu? N: Neću procjenu, dali imate? Ne mogu ja tvrditi, CIK još broji, nisam ja brojač”, odgovarala je Trivićeva na pitanja novinarke.

U izbornoj noći očigledno je bila brojač, i to loš, jer je pobjeda proglašena na uzorku od 70 odsto prebrojanih glasova. Nakon hladnog tuša ujutro, krivi su svi samo ne ona i oni koji su je ubjedili da je pobjedila. A nije, što potvrđuje i kontrolno brojanje.

“CIK je kasnije unosio netačne podatke, i nevalidne podatke, i CIK je donio odluku po službenoj dužnosti, CIK nije donio odluku na bazi naših zahtjeva, ja sad ne mogu da kažem koji je rezultat izbora, ja ga mogu procjeniti”, rekla je Trivićeva.

To i jeste najveći problem – opozicija ovo radi na bazi procjena a ne stvarnog stanja. Procjenili su da je Jelena Trivić pobjedila i na osnovu procjene slavili. Zašto ste slavili? Na osnovu čega ste procjenili da ste pobjedili? Pitanje za pitanjem na koje se nema odgovor, vjerovatni napad panike u studiju…

“N: Jednom prilikom ste rekli da odnose u regionu definišu odnosi Srba i Bošnjaka, vidjeli smo sada... Ja se nešto… N: Hoćete čašu vode?… Pa ne ako može pauza jedna samo deset sekundi… N: Idemo na pauzu pa se vraćamo u studio“.

“N: Gospođo Trivić prekinuli smo na trenutak…Jesmo, malo… N: Ali sada je sve ok nadam se, pokušaćemo da nastavimo. Da, da”.

Jelena Trivić je rekla i da nikada ne bi otišla u Rusiju da se sastane sa Vladimirom Putinom sve i da ima priliku jer je to, smatra, neodgovorno prema narodu. Tom istom narodu šalje i ovu poruku.

“Republika Srpska nezavisna, nažalost, otvoreno ću reći i zbog građana Srbije, to je problem za Srbiju, to nije mogućem to nije realno, to nije izvodivo”, kaže Trivićeva.

Jelena Trivić je i za uvođenje sankcija Rusiji i kaže da o tome treba razmisliti jer nam je EU bliža. Zaključke Narodne Skupštine nazvala je komadom papira.

Izvor: ATV