Višečlana porodica Kokić, zahvaljujući dobrim ljudima, uselila se u novi dom. Željko i Slađana, koji imaju devetoro djece, nisu mogli da vjeruju da će im neko izgraditi kuću. Željko, koji je jedini zaposlen u porodica, kaže sada imamo sve.

“Imamo gore na spratu tri prostorije i kupatilo. Ovdje u prizemlju kuhinju, dnevni boravak, spavaću sobu i isto kupatilo. Tako da je to dosta prostora stvarno, prostorije nisu male, solidne su”, rekao je Željko Kokić.

“Organizacija “Srbi za Srbe” ispunili su nam životni san, ne znam kako bi to opisala, prosto stojimo ovdje a ne vjerujemo da je to to da nam dalje odavde nema, da je naše”, rekla je Slađana Kokić.

Nova kuća mnogo je bliža školi pa će nam trebati manje vremena da stignemo do nje, kaže devetogodišnja Danijela. Srećna je jer sada imaju svoje slobe u kojima mogu da uče i da se igraju.

“Srećna sam zato što sad imamo svoju sobu, imamo i kupatilo i svašta, mogu pomoći i mami. Imamo i dnevni boravak i sada mogu mami isto kuvati sa njom”, rekla je Slađana Kokić.

Ključeve nove kuće Kokićima je uručio predsjednik organizacije “Srbi za Srbe” za Republiku Srpsku Saša Vignjević. Za useljenje im je poklonio ikonu Svetog Nikole, krsne slave Kokića, uz želju da srećno žive u novom domu.

“Osnova kuće je osam puta sedam metara, prizemlje i sprat, površine nešto više od 100 metara kvadratnih iskoristivog prostora. Kuća je skroz namještena i skroz osposobljena za život. Kao što ste vidjeli namještaj, bijela tehnika, dovedena je voda, dovedena je struja, urađena je kanalizacija”, rekao je Saša Vignjević, predsjednik Organizacije “Srbi za Srbe” Republike Srpske.

Prvi kontakt Kokića i članova organizacije “Srbi za Srbe” dogodio se 2020. godine. Od tada je trajala potraga za placom, a nakon pronalaska odgovarajućeg prikupljeni su svi potrebni papiti i gradnja kuće je počela početkom ove građevinske sezone.

Izvor: ATV