Članovi Narodne partije Srpske NPS podijelili su danas novogodišnje paketiće za 200 mališana u Kozarskoj Dubici, a uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika tradicionalno donirali i 20 božićnih pečenica.

Poslanik NPS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Bobana Ćibić rekla je novinarima da je ova stranka nastavila tradiciju i uz prigodan božićni program za najmlađe uspjela da obraduje 200 mališana.

Ona je navela da su pokloni obezbijeđeni uz pomoć funkcionera NPS-a i privrednika iz Kozarske Dubice.

– Naša tradicija je i dodjela božićnih pečenica. Danas smo donirali 20 da bi naši sugrađani koji su u težoj materijalnoj situaciji mogli da proslave Božić okupljeni oko porodične trpeze, na način kako nalaže naša tradicija – rekla je Ćibićeva i svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti čestitala Badnji dan i Božića.

Poslanik NPS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar rekao je da nema većeg zadovoljstva od toga kada se ugleda osmijeh na licima djece.

On je istakao da su djeca budućnost Kozarske Dubice, a da su zvaničnici NPS-a okupljeni oko ideje da se stvaraju pretpostavke za bolji život svih Dubičana.

Potpredsjednik Opštinskog odbora NPS u Kozarskoj Dubici Marko Tankosić rekao je da su novogodišnji paketići podijeljeni za 152 djece sa evidencije Centra za socijalni rad i 46 mališana članova Udruženja roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju “Rastimo zajedno”.

“Ovo je jedna od aktivnosti koju provodi NPS, ne samo tokom praznika, već cijele godine jer je narod u središtu naše politike. Pomažemo ljudima koji su u teškoj materijalnoj situaciji i nastavićemo da to radimo”, naveo je Tankosić.

Podjeli novogodišnjih paketića dubičkim mališanima prisustvovao je i predsjednik NPS Darko Banjac, a u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici organizovano je druženje sa Djeda Mrazom i dobrom vilom uz prigodne poklone i pjesme za djecu.

Izvor: Srpskainfo