Predsjednik, funkcioneri i članovi Narodne partije Srpske (NPS) tradicionalno su danas obradovali paketićima mališane iz sela Međeđa i Draksenić, koji su im uručeni nakon svete liturgije i osvećenja slavskog žita i kolača povodom Savindana u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Međeđi.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je da je članovima te stranke veliko zadovoljstvo izazvati osmjeh na licima mališana koji se uvijek obraduju poklonima.

“Ove godine ćemo ovdje podijeliti oko 100 paketića jer je to tradicija koju smo započeli prije nekoliko godina i koju nastavljamo i sada i u budućnosti. Nema veće sreće nego kada vidite dječicu da imaju osmjeh na licu i da se obraduju paketiću pogotovo na praznik Svetog Save, našeg najvećeg prosvjetitelja i prvog arhiepiskopa”, rekao je Banjac.

Podsjetio je da je Sveti Sava utemeljio pravoslavnu vjeru u srpskom narodu.

“Naravno da mi i na ovakav način želimo da prenosimo našu tradiciju, običaje i osnovne vrijednosti naše pravoslavne vjere budućim generacijama”, rekao je Banjac.

Svetu liturgiju služio je paroh demirovački Saša Tošanović, a predsjednik NPS-a Darko Banjac ove godine bio je i kum đačke slave.

U crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Međeđi mališani su danas recitovali pjesme posvećene Svetom Savi, a darivanje je proteklo u veseloj atmosferi i druženju mještana sela Dubičke ravni.

Izvor: Agencije