Denver Nagetsi nastavljaju da pružaju fenomenalne partije u poslednje vrijeme, a večeras su slavili na domaćem terenu protiv Portland Trejl Blejzersa – 122:113.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić odigrao je još jedan meč bez greške, pošto je večeras zablježio 36 poena, 12 skokova i 10 asistencija uz samo jedan promašaj iz igre.

Time je ponovo došao do tripl-dabl partije sa preko 35 poena, a ujedno i sa preko 90 procenata šuta iz igre.

To je, pored njega, uradio samo legendarni Vilt Čemberlejn, s tim da je srpski centar prvi igrač koji je to uspio da učini u dva navrata.

Izvještaj sa meča

Iako su večeras bili bez prvog čovjeka stručnog štaba, uspjeli su Nagetsi da izvuku ovo uprkos odličnom prvom poluvremenu Portlanda. Iako je Denver imao konstantnu prednost tokom prva 24 minuta, Blejzersi su se konstantno držali na minusu od jedan ili dva posjeda.

Za to je apsolutno najzaslužniji Dejm Lilard koji je već na poluvremenu bio na 30 poena. Na svega tri poena plusa uprkos odličnoj poenterskoj partiji bili su Nagetsi do poslednjeg napada kada je Porter trojkom postavio konačan rezultat pred pauzu (73:67).

Ipak, Jokić i ekipa od početka drugog poluvremena nametnuli su svoj ritam i ubrzo su po prvi put otišli na dvocifrenu razliku, koju nisu ispuštali praktično do kraja susreta.

Portland je davao znake živote tokom polovine poslednjeg kvartala kada su Lilardovim poenima uspjeli da se “spuste” na -7, međutim Brus Braun i Nikola Jokić tada gase vatru i sa šest vezanih poena i zvanično rešavaju pitanje pobjednika na ovom meču.

Pomenuti Lilard odigrao je fantastičan meč, a završio ga je sa 44 poena i osam asistencija. Pored njega dosta skromne partije odigrao je ostatak ekipe Portlanda, a jedini vrijedan pomena jeste Džerami Grent koji je utakmicu završio sa 18 poena.

Denver je ovom pobjedom upisao sedmu u nizu, a sada na skoru 31-13 i i dalje dijeli prvo mjesto zapadne konferencije sa Memfis Grizlisima koji imaju isti broj poraza kao i tim iz Kolorada.

Veliku priliku za nastavak serije Melounova ekipa imaće već sutra kada dočekuju Minesotu u “Bol Areni” gdje su neporaženi na poslednjih 14 utakmica. Nakon toga, još dva meča na istom mjestu odigraće Nagetsi, a u oba meča biće apsolutni favoriti. Najprije im na megdan dolazi Indijana, dok će dve večeri nakon toga odigrati utakmicu protiv Oklahoma Siti Tandera.

Izvor: Srpskainfo