Ovaj čestiti policajac za građane je tu u svakom momentu. Osim poslova koje obavlja kao pripadnik MUP-a Srpske, uključenje u brojne humanitarne akcije. Svojim sugrađanima, ali i svim ostalim ljudima, smatra daje dužan da pomogne.

”To znači puno za čovjeka, bar meni. Svaki policijski službenik na neki način učestvuje u humanitarnim akcijama. Mi se uvijek odazovemo kao dobrovoljni davaoci krvi. Lično ja sam član humanitarne nevladine organizacije “Humanitas”. Znati na neki način da ste pomogli nekome daje vam osjećaj ispunjenosti, sreće i zadovoljstva i to je naša zvijezda vodilja. Znamo da to naše malo, nekome znači mnogo”, kaže Brdar.

Radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zasnovao je prije dvadeset tri godine.Priča da mu se dječačka želja tad ostvarila i da mu je uzor bio njegov otac.

“Bio je pripadnik Specijalne jedinice policije bivše BiH. To je neko koga sam svaki dan gledao kako odlazi i dolazi sa posla. Kao mali imao sam tu privilegiju da u nekim situacijama idem u baze Specijalne jedinice, vidim poligone, obilazim prostorije.. I tad sam shvatio daje to put kojim želim da idem”, priča Brdar.

Različite poslove obavljao je Brdar otkada je zasnovao radni odnos. Sjeća se i prvog radnog dana kada je bilo sumnje da možda nije dorastao funkciji koju treba da obavlja.

” Kada dolazite negdje kao vrlo mlad i započinjete radno iskustvo nije lako. Međutim, oslonac u svemu su mi bile starije radne kolege kojima sam zahvalan do kraja života. Tako se i ja danas trudim da mlađe generacije koje dođu u našu policiju usmjerim u kojem pravcu da idu i dajem im vjetar u leđa. Znam po sebi da je ta podrška na početku veoma bitna”, ističe Igor.

“Vjerujte policiji Republike Srpske. Tu smo 24 sata za vas”

Dodaje, da može da vrati vrijeme sve bi isto uradio.

“Nadam se da ću u ovoj uniformi dočekati penziju. I nakon toga ću biti onaj koji će uvijek biti tu za građane i za svoju Republiku Srpsku. Čast je nositi uniformu koja predstavlja tvoju državu. Osjećam se i dužnim na neki način, prvenstveno svom ocu i ljudima kao što je bio on, ali i onima koji su svoje živote utkali u temelje naše države, da je sačuvam i da održim mir i stabilnost”, ističe ovaj ponosni pripadnik Ministasrtva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

MORAMO ZNATI ŠTA NAM PREDSTAVLJA REPUBLIKA SRPSKA

“Pozivam mlade da upišu Policijsku akademiju ili Fakultet bezbjednosnih nauka. Nakon toga da sa ponosom nose uniformu MUP-a Srpske. Ništa nije lako na početku, ali osjećaj da ste vi dužni da sačuvate svoje ognjište čini vas posebnim” navodi Brdar.

Izvor: kozarski